Search
Close this search box.

Στις 31 Οκτωβρίου το τελικό συνέδριο του ENGINE-HUBs στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ

engine-hubs-300x120

Στις 31/10 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) το τελικό συνέδριο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ENGINE HUBs.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι εταίροι του έργου, δηλαδή το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η Ένωση Πολιτικών Μηχανικών της Βουλγαρίας (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του GotseDelchev (GDCCI), επενδυτές, προμηθευτές, επιχειρηματίες και άλλοι σχετικοί φορείς καθώς και οι ωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια του έργου, ή σκοπεύουν να προσχωρήσουν στη δημιουργία επιχείρησης μετά τη λήξη αυτού. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του έργου και τα οφέλη του σε διασυνοριακό επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Γ. Τσακούμης,  Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και  ο κ. Χ.Γεωργίου , Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΒΕ.

Εκτός από την παρουσίαση του έργου από τους δικαιούχους, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:

  • Ο κ. Σ.Μυλωνάς, μέλος της ΜΕ Περιβάλλοντος του ΤΕΕ/ΤΚΜ ,
  • Ο κ. Γ.Κόκκας, μέλος της ΜΕ Ανταγωνιστικότητας , Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας  του ΤΕΕ/ΤΚΜ
  • Εκπρόσωπος του Οk!Thess
  • Εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών της Βουλγαρίας (UCEB)
  • Εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του GotseDelchev (GDCCI),

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει η απονομή των βραβείων  για τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια και θα δοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων, όπως περιγράφεται στη σχετική  πρόσκληση ωφελουμένων (υπ. αριθμό πρωτ. 536/20.02.2023 του ΤΕΕ/ΤΚΜ).

2-5-300x169

Στο μεταξύ στις 11 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Blagoevgrad , η τέταρτη συνάντηση του έργου «Creating “Circular Business” by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria», με ακρωνύμιο ENGINE-HUBs που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Τη συνάντηση διοργάνωσε η Ένωση Πολιτικών Μηχανικών στη Βουλγαρία | Union of Civil Engineers in Bulgraria (UCEB) και συμμετείχαν τα στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) – Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής δικαιούχος του έργου, στελέχη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Gotse Delchev (GDCCI).

Το έργο Engine – Hubs έχει ως στόχο να προωθήσει το «κυκλικό» επιχειρηματικό μοντέλο στους νέους μηχανικούς και επιστήμονες στη διασυνοριακή περιοχή του έργου. Στο πλαίσιο του έργου έχει υποστηριχθεί η ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων μέσω της δημιουργίας νέων δομών, των ENGINE-HUBS, τα οποία λειτουργούν ως κέντρα εκπαίδευσης και πληροφόρησης για τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ έχει δημιουργήσει μια δομή ENGINE-HUB στις εγκαταστάσεις του και έχει υποστηρίξει τους ωφελούμενους του έργου στη δημιουργία των επιχειρηματικών τους σχεδίων, κατόπιν 2ήμερου σεμιναρίου εξειδικευμένης εκπαίδευσης και καθοδήγησης. Ακολούθως, οι ωφελούμενοι έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα που σχετίζονται με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές από αναδυόμενους τομείς ενδιαφέροντος της κυκλικής οικονομίας. Στις 31 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ το τελικό συνέδριο του έργου, όπου θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του έργου και τα οφέλη του σε διασυνοριακό επίπεδο.

Το έργο Engine – Hubs έχει συνολικό προϋπολογισμό € 682.991,00 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020». Συμμετέχουν σε αυτό τέσσερις δικαιούχοι από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.