Search
Close this search box.

Προς Open Mall στη Δημητρίου Γούναρη

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα 56 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

Μεταξύ αυτών ήταν και η πρόταση που υπέβαλε ο δήμος Θεσσαλονίκης, για τον άξονα της Δημητρίου Γούναρησε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η οποία εγκρίθηκε, όπως και η δεύτερη πρόταση για το Καπάνι.

Η πρόταση για την Δημ. Γούναρη, που επί της ουσίας δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη οδό αλλά όλο το τμήμα που περικλείεται από την Δημητρίου Γούναρη, την παλιά οδό Πρίγκηπος Νικολάου, την Παλαιών Πατρών Γερμανού και την Παύλου Μελά, από την πλευρά του δήμου, αφορά σε αντικατάσταση φωτισμού με Led, wi-fi σε όλη την περιοχή, κατασκευή νέας παιδικής χαράς δίπλα στην υφιστάμενη στην πλατεία Ναυαρίνου και διαπλάτυνση της Γρηγορίου Παλαμά στο κομμάτι από την οδό Παύλου Μελά μέχρι και την Πλατεία Ναυαρίνου,. Επίσης, προβλέπεται να τοποθετηθούν έξυπνα συστήματα ποτισμού των παρτεριών, ώστε να ποτίζονται μόνο όταν χρειάζεται. Εξάλλου ήταν υποχρέωση από την πρόταση να ενσωματωθούν και νέες τεχνολογίες στο όλο πρότζεκτ.

Σύμφωνα με τον  ΕΣΘ 150 καταστηματάρχες της περιοχής, συνηγόρησαν στο να γίνουν οι παρεμβάσεις που προτάθηκαν.