Search
Close this search box.

Μηχανικοί, υποψήφιοι Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Ημαθίας

Γκιόνογλου Χαράλαμπος, ΚΙΝΑΛ

Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1957, είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και είμαι πολιτικός μηχανικός. Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και διετέλεσα μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Ν. Ημαθίας. Διετέλεσα μέλος και συμμετείχα στα Διοικητικά συμβούλια του ΤΕΕ και του Συλλόγου εργολάβων Ν.Ημαθίας. Το 2003 έως 2010 εξελέγην Δήμαρχος του Δήμου Αλεξανδρείας πραγματοποιώντας σωρεία έργων όπως το Ανοικτό κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο μπάσκετ, αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου του υπόλοιπου μισού τμήματος της πόλης, έγκριση χρηματοδότησης 4.000.000 € για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου και ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων της πόλης της Αλεξάνδρειας
5.000.000 €. Τον Σεπτέμβριο του 2015, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν.Ημαθίας στην έκτη τιμητική θέση.
Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είμαι παρών ως υποψήφιος βουλευτής στο Ν.Ημαθίας, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και συστρατευόμενος στον κρίσιμο αγώνα για την ανανέωση της χώρας.

Ουρσουζίδης Γιώργος, ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε το 1961 στη Ν. Λυκογιάννη Βέροιας, από αγρότες γονείς, για 15 χρόνια μετανάστες στη Γερμανία, σήμερα συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός μηχανικός, ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές του ιδιωτικού τομέα και με ζητήματα προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκπόνησε σειρά μελετών για το Δημόσιο και Τ.Α. – χωρίς καμία απολύτως αμοιβή – θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί αυτονόητο καθήκον.

▪ Στρατιωτική θητεία                                                                (1985 –1987)
▪ Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών  Ημαθίας                             (1992 – 1998)
▪ Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας                                              (1998 – 2002)
▪ Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Βέροιας                                          (1996 – 2001)
▪ Πρόεδρος Ειδικού Σχολείου Βέροιας                                      (1998 – 2002)
▪ Πρόεδρος/Αντιπρόεδρος Ν. Ε. Τ.Ε.Ε. Ημαθίας                       (1999 – 2014)
▪ Μέλος Διοικούσης Τ.Ε.Ε./Τ.Κ. Μακεδονίας                            (2010 – 2011)

▪ Μέλος συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί»                           (2005 – 2010)

▪  Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ                                            (2015 – 2019)

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και μέλος των επιτροπών Παραγωγής/Εμπορίου και Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.

Παπαγιαννούλη Ευαγγελία, ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε και μένω στη Βέροια. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Διετέλεσε στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της φοιτητικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού. Συμμετείχε στα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών φορέων των μηχανικών.

Συμμετείχε επί χρόνια στα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή γραμματέας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας-Αλεξάνδρειας και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και της Ν.Ε. ΤΕΕ Ημαθίας. Το 2016 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι υπεύθυνη του τμήματος Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.