Search
Close this search box.

Διαμαρτυρία του ΤΕΕ/ΤΚΜ για κατάργηση μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΚΜ με αφορμή την κατάργηση των μαθημάτων γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου, ερευνητικής – συνθετικής εργασίας και γεωλογίας – διαχείρισης φυσικών πόρων, από τα νέα προγράμματα του Γενικού Λυκείου.

Στην επιστολή, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “η ικανότητα κατανόησης των βασικών αρχών του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου, η εξοικείωση και εξάσκηση των μαθητών με τις διαδικασίες εκπόνησης ερευνητικής – συνθετικής εργασίας και η κατανόηση των βασικών αρχών της Βιώσιμης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων αποτελούν απαραίτητα εφόδια για τον απόφοιτο του Γενικού Λυκείου στην προσπάθειά του να ενταχθεί παραγωγικά στην σύγχρονη κοινωνία και οικονομία της γνώσης”.

Το έγγραφο αποστέλλεται συνοδευόμενο από αναλυτικό υπόμνημα της “Διαρκούς Ομάδας Εργασίας Τεχνικής Παιδείας, Επαγγελματικής Εκπαιδευσης και Κατάρτισης”,  την οποία έχει συγκροτήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, γεγονός που καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Τμήματος για τα ζητήματα της Τεχνικής Παιδείας.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή και το υπόμνημα της Ομάδας Εργασίας ΕΔΩ