Search
Close this search box.

ΚΑΣ: Ομόφωνη έγκριση της μελέτης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και μετά από τηλεδιάσκεψη 12 ωρών περίπου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ η μελέτη της Αττικό Μετρό για κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με τη μέθοδο της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση της μελέτης του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ, που αφορά στην προσωρινή απόσπαση και την οποία παρουσίασε ο ίδιος στα μέλη του ΚΑΣ, ενώ οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό, απαντώντας στις απόψεις συλλόγων που έχουν προσφύγει κατά τις απόφασης και ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης, ανέφεραν πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει η απόσπαση των αρχαιοτήτων πριν να αποφανθεί οριστικά επ’ αυτού το ΣτΕ, το οποίο θα εκδικάσει τις σχετικές προσφυγές στις 6 Νοεμβρίου.

Τοποθετήσεις υπέρ της έγκρισης της μελέτης,  έκαναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίντος Ζέρβας και εκπρόσωποι φορέων, ενώ το ΤΕΕ/ΤΚΜ εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας.