Search
Close this search box.

Επταπλασιάστηκε σε 15 χρόνια η διείσδυση του Ίντερνετ παγκοσμίως

Το 2000 καταγράφηκαν περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως. Μέχρι το τέλος του 2015, ο αριθμός τους θα έχει φτάσει σε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια, δηλαδή σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη θα πληκτρολογούν το “www” για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 26 Μαΐου.

Εικόνα από την έκθεση της ITU
Εικόνα από την έκθεση της ITU

Από τον συνολικό αυτό αριθμό, περίπου τα δύο δισεκατομμύρια των χρηστών θα βρίσκονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ έως το τέλος του έτους θα υπάρχουν στη Γη πάνω από επτά δισεκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, έναντι μόλις 738 εκατομμυρίων το 2000. Σε ποσοστά, η διείσδυση του Ιντερνετ έχει σχεδόν επταπλασιαστεί, από μόλις 6,5% πριν από δεκαπέντε χρόνια, στο 43% του παγκόσμιου πληθυσμού σήμερα.
“Αυτά τα νέα στοιχεία δεν δείχνουν απλά την ταχύτατη τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, αλλά παράλληλα μας βοηθούν να εντοπίσουν εκείνους που μένουν πίσω στην ταχύτατα εξελισσόμενη ψηφιακή οικονομία, καθώς επίσης και τις περιοχές όπου οι επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών είναι περισσότερο αναγκαίες” δήλωσε ο Houlin Zhao, γενικός γραμματέας της ITU.

Differences in broadband speed persist
Differences in broadband speed persist

Και αυτοί που μένουν πίσω δεν κατοικούν στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ: περίπου το 78% των κατοίκων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ήδη χρησιμοποιούν ευρυζωνική κινητή τηλεφωνία και το 69% έχει πρόσβαση σε δίκτυα τρίτης γενιάς (3G). Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, υπάρχουν ανισότητες εντός των ίδιων χωρών, αφού στις δύο περιοχές του χάρτη, Ευρώπη και ΗΠΑ, μόνον το 29% των περιοχών τής υπαίθρου καλύπτεται. Στην Αφρική δε, η διείσδυση τής ευρυζωνικότητας μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 17%.

Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση της ΙΤU