Search
Close this search box.

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών για συμμετοχή στο ERASMUS+

erasmusΔωρεάν μαθήματα προετοιμασίας φοιτητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ σε αγγλόφωνα, γαλλόφωνα και γερμανόφωνα πανεπιστήμια προσφέρει σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών για το εαρινό εξάμηνο του 2016. \
Τα μαθήματα και για τις τρεις γλώσσες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 22 Φεβρουαρίου- 27 Μάιου 2016. Για τα αγγλικά και τα γαλλικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου, ενώ για τα γερμανικά η προθεσμία εκπνέει μία ημέρα νωρίτερα, στις 15 του μηνός.

Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια (Εαρινό 2016)

Στόχος των μαθημάτων

  • Η γλωσσική κατάρτιση των φοιτητών στο αντικείμενο των αγγλικών για Ακαδημαϊκούς σκοπούς (EAP) σε προπτυχιακό επίπεδο
  • Η καλλιέργεια δεξιοτήτων που απαιτείται να κατέχουν οι φοιτητές που θα πραγματοποιήσουν σύντομες προπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. (Speaking Skills, Academic listening skills, Note-taking skills, Writing skills)

Πληροφορίες για το μάθημα

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Προσφέρεται κατά το εαρινό εξάμηνο 2016 και θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες) κατά το διάστημα 22 Φεβρουαρίου- 27 Μαϊου 2016, Πέμπτη 11:30-13:45 στο «Γλωσσικό Εργαστήρι» του Κ.Δ.Ξ.Γ. ισόγειο κτιρίου Νομικής Σχολής
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη και ανελλιπής (τουλάχιστον το 80% των συνολικών ωρών παρακολούθησης).
    -Στο τέλος του εξαμήνου θα διενεργηθούν εξετάσεις επίδοσης. Θα αποδοθούν δύο πιστωτικές μονάδες (ECTS).
  • Στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον οι συμμετέχοντες ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του μαθήματος.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.
    Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση.
    Θα επιλεγούν συνολικά 30 άτομα με σειρά προτεραιότητας.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ.
    Εκπρόθεσμες αιτήσεις ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές.
    Οσοι κι όσες καταθέσουν αίτηση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους την Παρασκευή 19/02/2016.
    Όσοι/ες επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν στη διδάσκουσα, Φερενίκη Καπετάνιου, την πρώτη μέρα του προγράμματος αντίγραφο της αναλυτικής τους βαθμολογίας και την πιστοποίηση γλωσσομάθειας.

Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια (Εαρινό 2016)

Πληροφορίες για το μάθημα

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Προσφέρεται κατά το εαρινό εξάμηνο 2016 και θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες) κατά το διάστημα 22 Φεβρουαρίου- 27 Μάιου 2016,Τετάρτη 13:30-15:45 στο «Γλωσσικό Εργαστήρι» του Κ.Δ.Ξ.Γ. ισόγειο κτιρίου Νομικής Σχολής
  • Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη και ανελλιπής (τουλάχιστον το 80% των συνολικών ωρών παρακολούθησης).
  • Στο τέλος του εξαμήνου θα διενεργηθούν εξετάσεις επίδοσης. Θα αποδοθούν δύο πιστωτικές μονάδες (ECTS)
  • Στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η γνώση της Γαλλικής γλώσσας σε επίπεδο Β1+.
    Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση.
    Θα επιλεγούν συνολικά 30 άτομα/τμήμα με σειρά προτεραιότητας.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
    Εκπρόθεσμες αιτήσεις ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές. Οσοι κι όσες καταθέσουν αίτηση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους την Παρασκευή 19/02/2016. Όσοι/ες επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν στη διδάσκουσα, Μ. Παπαγεωργίου, την πρώτη μέρα του προγράμματος αντίγραφο της αναλυτικής τους βαθμολογίας.

Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γερμανόφωνα Πανεπιστήμια και για την πιστοποίηση Test DaF (Εαρινό 2016)

Σκοπός των μαθημάτων

  • Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γερμανόφωνα Πανεπιστήμια.(Τετάρτη 19:00-21:15 αίθουσα ΠΑΑ 1ος όροφος Σχολής Θετικών Επιστημών) (επίπεδο Β2).
  • Προετοιμασία για την πιστοποίηση Test DaF που είναι απαραίτητη για μετάβαση για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές σε γερμανικά Πανεπιστήμια. (Παρασκευή 19:00-21:15 αίθουσα ΠΑΑ 1ος όροφος Σχολής Θετικών Επιστημών)
    Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη και ανελλιπής (τουλάχιστον το 80% των συνολικών ωρών παρακολούθησης). Στο τέλος του εξαμήνου θα διενεργηθούν εξετάσεις επίδοσης. Θα αποδοθούν δύο πιστωτικές μονάδες (ECTS).
    Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
    Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.
    Θα επιλεγούν συνολικά 30 άτομα/τμήμα με σειρά προτεραιότητας.
    Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 15 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.
    Εκπρόθεσμες αιτήσεις ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές. Οσοι κι όσες καταθέσουν αίτηση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους την Παρασκευή 19/02/2016. Όσοι/ες επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν στο διδάσκοντα την πρώτη μέρα του προγράμματος αντίγραφο της αναλυτικής τους βαθμολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν ΕΔΩ