Search
Close this search box.

Οι έξυπνες πόλεις δημιουργούν μια τεράστια αγορά

https://www.flickr.com/photos/smartcities/
https://www.flickr.com/photos/smartcities/

Μια τεράστια πίτα δημιουργείται για τους διαχειριστές τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών και για τους κατασκευαστές τεχνολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του στόχου για τη μετατροπή των μεγάλων αστικών κέντρων της υφηλίου σε έξυπνες πόλεις.

Μέσα στην επόμενη τετραετία, μία σειρά από πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, η Σεούλ, το Τόκιο και η Σιγκαπούρη πιθανότατα θα έχουν γίνει έξυπνες, σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογιών ερευνών IHS Technology. Και γενόμενες έξυπνες θα δημιουργήσουν πληθώρα επιχειρηματικών ευκαιριών, που “μεταφράζονται σε μια αγορά 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον πλανήτη υπάρχουν σήμερα 423 διαφορετικά πρότζεκτ για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων, περιλαμβάνοντας εφαρμογές όπως ασφάλεια (safety & security), ενέργεια και αποδοτικότητα ενεργειακών πηγών, μεταφορές και κινητικότητα, φυσικές υποδομές, διακυβέρνηση και υγεία. Η μεγαλύτερη κινητικότητα εντοπίζεται στον χώρο των μεταφορών, όπου υπό εξέλιξη βρίσκονται 110 πρότζεκτ.

Οι εταιρείες που ψάχνουν περιοχές όπου μπορούν να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες σχετικές με έξυπνες πόλεις θα πρέπει να πάνε είτε στις ΗΠΑ είτε στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού” υποστηρίζει η  IHS Technology, υπενθυμίζοντας ότι ο υψηλότερος αριθμός smart city projects (91) εντοπίζεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες…