Search
Close this search box.

Η Ευρώπη συνεχίζει τις υπερατλαντικές συμμαχίες για το 5G

5GΤέσσερα μέλη εκτός Ευρώπης μετρά πλέον η διεθνής συμμαχία για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς, καθώς μετά από τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία, η ΕE υπέγραψε σχετική συμφωνία και με τη Βραζιλία. Αντίστοιχες συμφωνίες θα επιδιωχθούν το επόμενο διάστημα και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία, καθώς η Ευρώπη θέλει να “τρέξει” στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών με συγκεκριμένη ταχύτητα… Υπερ-ταχύτητα.

Από πλευράς της ΕΕ τη συμφωνία για ερευνητική συνεργασία στον συγκεκριμένο τομεά υπέγραψε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Günther Oettinger, ενώ από τη βραζιλιάνικη πλευρά το έγγραφο φέρει την υπογραφή του υπουργού Επικοινωνιών της χώρας, André Figueiredo.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 5G πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της ψηφιακής ενιαίας αγοράς της ΕΕ. Κι αυτό διότι μέσω αυτού θα αναπτυχθεί η βιομηχανία του μέλλοντος, θα δημιουργηθούν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες και θα αποκτήσουν υπόσταση στην πράξη μια σειρά από πολυαναμενόμενες εφαρμογές, όπως τα διασυνδεόμενα αυτοκίνητα ή οι υπηρεσίες κινητής υγείας.

Γιατί Βραζιλία; Η χώρα έχει ήδη ανακοινώσει πως τα πρώτα πειραματικά συστήματα 5G θα αναπτυχθούν επί του εδάφους της, κατά τη διάρκεια του 2016.

Το “βάθος’ του 5G είναι μεγάλο, αφού ήδη από το 2021 υπολογίζεται ότι θα το χρησιμοποιούν πάνω από 150 εκατ. άτομα. Μόλις ένα έτος μετά από το εκτιμώμενο εμπορικό λανσάρισμα της νέας τεχνολογίας, το 2020, τα δίκτυα 5G εκτιμάται θα έχουν κερδίσει τάχιστα το παγκόσμιο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η νέα τεχνολογία προβλέπεται ότι θα έχει ταχύτερη διείσδυση από το 4G, το οποίο αντίστοιχα είχε αναπτυχθεί πιο γρήγορα από το 3G.

Διαβάστε ΕΔΩ το δελτίο Τύπου για τη συμφωνία με τη Βραζιλία (αγγλική γλώσσα)

Διαβάστε ΕΔΩ ένα ενδιαφέρον white paper σε σχέση με την προοπτική που διανοίγει το 5G για τη βιομηχανία