Search
Close this search box.

Πιο “δεμένα” με την τεχνολογία τα οικονομικά τμήματα των επιχειρήσεων στην επόμενη 5ετία

Πηγή φωτογραφίας: Simon Cunningham
Πηγή φωτογραφίας: Simon Cunningham

“Δεμένες” με την τεχνολογία -ακόμη περισσότερο!- φαίνεται ότι θα είναι στα αμέσως επόμενα χρόνια οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, καθώς ο όγκος δεδομένων, που αυξάνει διαρκώς, είναι δύσκολα διαχειρίσιμος χωρίς τα κατάλληλα hi-tech εργαλεία. Οι αναφορές και τα analytics έχουν γίνει απαραίτητα στα στελέχη των οικονομικών τμημάτων των επιχειρήσεων και η εξάρτηση αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.
Την τάση διαπιστώνει η SAP, σύμφωνα με έρευνα της οποίας, πάνω από οκτώ στα δέκα (ποσοστό 85%) στελέχη οικονομικών τμημάτων εκτιμούν ότι στα επόμενα πέντε χρόνια, η μελλοντική επιτυχία των επιχειρήσεων θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας. Βέβαια, τα δεδομένα δεν αρκεί να τα έχεις, πρέπει να ξέρεις και να τα χρησιμοποιείς. Ετσι, για το 84% των ερωτηθέντων επιτυχία σημαίνει και το να είναι σε θέση να μεταφράσουν τη ροή των δεδομένων σε επιχειρηματική δράση.
Η ισχύς της τεχνολογίας αναγνωρίζεται από όλους και παρόλα αυτά δεν έχουν σπεύσει να επενδύσουν σε αυτήν όσοι αναγνωρίζουν την αξία της. Λιγότερο από το 50% των επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα έχει εφοδιαστεί με τα κατάλληλα επιχειρηματικά εργαλεία για την ουσιαστική ανάλυση των επιχειρησιακών του δεδομένων… Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου πιστεύουν ότι στο επόμενο διάστημα νέες εταιρικές λειτουργίες θα τεθούν υπό αρμοδιότητα τους: ΙΤ (35%), διαχείριση κινδύνου (30%), HR (29%), συγχωνεύσεις και εξαγορές (28%).

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ρόλο των προηγμένων analytics στη μελλοντική επιτυχία των οικονομικών οργανισμών; Κοιτάξτε ΕΔΩ

Κατόπιν εγγραφής μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τη μελέτη από ΕΔΩ