Search
Close this search box.

Γιγάντιος 3D εκτυπωτής με στόχο τη δημιουργία “Οικονομίας κατασκευαστών” στον 3ο κόσμο

Πηγή φωτογραφίας:WASP
Πηγή φωτογραφίας:WASP

Έναν γιγάντιο τρισδιάστατο εκτυπωτή 12 μέτρων, που στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο των κατασκευών, ιδίως στον τρίτο κόσμο, δημιουργεί το World’s Advanced Saving Project (WASP), με έδρα την Ιταλία.
Ο εκτυπωτής, που φέρει το όνομα “BigDelta”, είναι κατά τη WASP ο μεγαλύτερος του τύπου του μέχρι σήμερα, ενώ στόχος της κατασκευάστριας είναι να μπορεί ο καθένας στα αναπτυσσόμενα κράτη να τυπώνει το δικό του σπίτι με δομικά υλικά που ανευρίσκονται επί τόπου.
Ο BigDelta, για τον οποίο πολύ λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να δώσει υπόσταση στο ιδεώδες της WASP για τη δημιουργία μιας “οικονομίας κατασκευαστών”, όπου όλες οι ανάγκες της ζωής, από την κατοικία μέχρι τα προϊόντα καθημερινής χρήσης) μπορούν να δημιουργηθούν σε ατομική βάση, με τη χρήση λύσεων κοινά διαθέσιμων.

Πηγή φωτογραφίας:WASP
Πηγή φωτογραφίας: WASP. Για την υλοποίηση τής ιδέας της η WASP άντλησε έμπνευση από τα ιδιαίτερα ανθεκτικά κτίσματα, χτισμένα από τοπικό πηλό, του Μαρόκου

Οι ανάγκες για αξιοπρεπή καταλύματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων, που κατοικούν σε παραγκουπόλεις, πλησιάζει πλέον το ένα δισεκατομμύριο. Με απλά λόγια, ένας στους επτά κατοίκους τής υφηλίου ζει σε παράγκες…

Άρθρο με πληροφορίες από το engineering.com

Διαβάστε ΕΔΩ το πρωτότυπο άρθρο (αγγλική γλώσσα)