Search
Close this search box.

Η Apple δεν είναι πια ηγέτιδα στην καινοτομία, λέει ο βιογράφος του Steve Jobs

«H Apple δεν είναι πλέον η ηγέτιδα εταιρεία στον κόσμο στην καινοτομία. Αντίθετα, εταιρείες όπως η Google  και η Amazon, έχουν πάρει πλέον τον ηγετικό ρόλο» δήλωσε στο CNBC ο CEO του Ινστιτούτου Ασπεν και βιογράφος του Στιβ Τζομπς, Walter Isaacson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Apple μπορεί να μην είναι πλέον η πιο καινοτόμος εταιρεία, αλλά οι άνθρωποί της παραμένουν καλοί στην εφαρμογή και την εκτέλεση.

Ο ίδιος εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Apple δεν έχει ακόμη κινηθεί για να βάλει την εικονική της βοηθό, τη Siri, στις υπηρεσίες έξυπνου σπιτιού. “Προσωπικά χρησιμοποιώ και την Amazon Alexa και το Google Home. …Μερικές φορές τα βάζω να ανταγωνίζονται μεταξύ τους” λέει ο Isaacson και προσθέτει ότι η αξία του μοντέλου του εικονικού βοηθού δεν είναι απλά το hardware, αλλά η προοπτική διαμόρφωσης ολόκληρου οικοσυστήματος από apps.

Ολα δείχνουν ότι η Apple θα μπει …στο σπίτι με ένα εικονικό βοηθό πολύ σύντομα –ενδεχομένως φέτος το καλοκαίρι- αλλά για τον Isaacson ίσως είναι πολύ αργά για την εταιρεία να κερδίσει το έδαφος που έχασε σε αυτόν τον τομέα. Αντί για αυτό, λέει, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσει να μπει σε  νέες περιοχές δραστηριότητας, που έχουν ωριμάσει  για καινοτομία.

«Μπορείς να έχεις μια εξαιρετική εταιρεία –και η Apple είναι εξαιρετική εταιρεία— χωρίς να κατέχεις το λεγόμενο “next big thing”, αλλά δεν είναι στο DNA της Apple να λειτουργεί έτσι» κατέληξε.

 Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο του CNBC ΕΔΩ