Search
Close this search box.

Μήπως τελικά θα είναι οι μικρότερες πόλεις, που …θα πληρώσουν τη νύφη της αστυφιλίας;

Πηγή εικόνας: Peter Morgan from Nomadic – Shanghai Skyscape

Καθώς οι γιγάντιες μητροπόλεις του πλανήτη γεμίζουν με ανθρώπους, το μεταναστευτικό κύμα προς τα αστικά κέντρα εκτιμάται ότι θα αλλάξει φορά και θα κινηθεί προς μικρότερες πόλεις, που συνήθως δεν είναι προετοιμασμένες να διαχειριστούν τόσο μεγάλες αυξήσεις πληθυσμού, προειδοποίησε -σύμφωνα με το Reuters- ένας εδικός σε θέματα αστικής ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική.

Οι πόλεις που πρόκειται να αναπτυχθούν περισσότερο είναι αυτές που δεν είναι έτοιμες να το κάνουν, οι μικρές και μεσαίες” δήλωσε ο Eugene Zapata Garesche, διευθυντής της πρωτοβουλίας 100 Resilient Cities (100RC) για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πόλεις που προετοιμάστηκαν να μεγαλώσουν, δεν αναπτύσσονται πλέον, καθώς είναι ήδη πολύ μεγάλες. “Σε αυτή την πραγματικότητα έγκειται και η σημερινή πρόκληση της αστικοποίησης” υποστήριξε και συμπλήρωσε: “Καθώς μεγα-πόλεις όπως το Σάο Πάολο δεν έχουν περιθώρια για περαιτέρω πληθυσμιακή ανάπτυξη, αστικά κέντρα όπως η Κουριτίμπα και το Σαλβαδόρ που έχουν ακόμη περιθώρια να αυξήσουν τον πληθυσμό τους, θα χρειαστεί να απορροφήσουν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων” είπε ο Ζαπάτα.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες που στοιχειοθετούν την άποψή του; Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, ο αριθμός των ανθρώπων που θα ζουν σε πόλεις μεσαίου μεγέθους -με πληθυσμό έως 5 εκατ- αναμένεται να αυξηθεί σε 1,1 δισ. έως το 2030, έναντι 827 εκατ. Το 2014, ενώ το 27% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτιμάται ότι θα ζει πλέον σε μικρές πόλεις μέσα στο ίδιο διάστημα.

Άρθρο με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ