Search
Close this search box.

Οι πόλεις έχουν κι αυτές τον δικό τους δείκτη …Χριστουγέννων

Μια επίσκεψη την Ιερουσαλήμ τα Χριστούγεννα αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Παρότι όμως η πόλη είναι συνυφασμένη με τον χριστιανισμό και έχει χτίσει το brand της γύρω από αυτόν, δεν φαίνεται να “χτυπάει” τις τιμές τα Χριστούγεννα εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια φήμη της.

Με βάση τον δείκτη Christmas Price Index, που κατάρτισε και  φέτος το on-line ταξιδιωτικό γραφείο  Kiwi, η Ιερουσαλήμ κατατάσσεται στην 63η θέση μεταξύ 90 πόλεων ώς προς το κόστος της εμπειρίας της Ημέρας των Χριστουγέννων, αλλά και τις αγορές που συνήθως κάνουν οι τουρίστες εκείνες τις μέρες (χριστουγεννιάτικη διαμονή και αγορές: 813,20 δολάρια).

Για την κατάρτιση του δείκτη “ζυγίζονται” παράγοντες όπως το κόστος μιας διανυκτέρευσης με πρωινό σε ξενοδοχείο ανώτατης κατηγορίας κι ενός παραδοσιακού γιορτινού γεύματος δύο πιάτων, ένα τυπικό γιορτινό ποτό και εισιτήρια για μια παράσταση τύπου “Καρυοθραύστη”. Επίσης λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως το κόστος ενός ανδρικού και ενός γυναικείου αρώματος στην τοπική αγορά, μιας πριγκίπισσας Barbie και ενός σετ LEGO Star Wars Millennium Falcon.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον …χριστουγεννιάτικο δείκτη του Kiwi, η Μπρατισλάβα είναι ο πιο προσιτός προορισμός (με ένα κόστος 521,04 δολαρίων για την επίσκεψη και τα γιορτινά ψώνια) και η Νέα Υόρκη ο πιο ακριβός ($1,131.08). Ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με τον δείκτη, οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος διαμονής συχνά προσφέρουν την αγορά με τα φθηνότερα δώρα...

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ