Search
Close this search box.

Συγκοινωνιολόγοι-πολεοδόμοι vs navigation apps: σημειώσατε …2

Πηγή εικόνας: Iduke, CC BY-SA 2.5

Οι εφαρμογές για έξυπνα κινητά, όπως το Waze, θεωρούνται θεόσταλτες από όσους χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, π.χ. για να φτάσουν στη δουλειά, καθώς προσφέρουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα για έξυπνες παρακάμψεις, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν χρόνο κόβοντας δρόμο. Ωστόσο, την ίδια ώρα που κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά τους, οι συγκοινωνιολόγοι και οι χωροτάκτες-πολεοδόμοι πίνουν …παυσίπονα, γιατί το όλο θέμα τους προκαλεί κεφαλόπονο.

Χρησιμοποιώντας παρακάμψεις, φαρδείς πεζοδρόμους και φωτεινούς σηματοδότες, οι συγκοινωνιολόγοι και οι πολεοδόμοι προσπαθούν να κάνουν τις γειτονιές ασφαλείς για τους πεζούς, εξασφαλίζοντας μικρές ταχύτητες κίνησης των οχημάτων και οδούς φιλικές για όσους περπατούν. Τα προγράμματα όπως το Waze όμως (ανήκει στη Google) είτε δεν το γνωρίζουν αυτό είτε επιλέγουν να το αγνοήσουν κι έτσι στις …καλώς καμωμένες γειτονιές, τα ΙΧ που ακολουθούν τις οδηγίες για τις έξυπνες παρακάμψεις παίρνουν αίφνης τον πρώτο λόγο.

“Μην εμπιστεύεστε τα apps σας” προειδοποιεί μια πινακίδα στον δρόμο για το Fremont, μια μικρή πόλη 225000 κατοίκων, που βρίσκεται ανάμεσα στους αυτοκινητοδρόμους 880 και 680, οι οποίοι δέχονται μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους. Επειδή λοιπόν στους αυτοκινητοδρόμους αυτούς υπάρχει κυκλοφοριακό, τα apps πλοήγησης, όπως τα Google Maps και το Waze, άρχισαν να προτείνουν στους οδηγούς παρακάμψεις μέσω των ήσυχων μέχρι πρότινος γειτονιών του Fremont, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους…

Άρθρο με πληροφορίες από τη USA Today

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ (αγγλική γλώσσα)