Search
Close this search box.

Το …Κάμα Σούτρα της αρχιτεκτονικής

archisutraΗ αρχιτεκτονική απέκτησε το …Κama Sutra της! Και το όνομα αυτής Archisutra. Την ιδέα είχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Federico Babina, που δημιούργησε μια ιδιαίτερη σειρά απεικονίσεων κτηρίων, οι οποίες “εμποτίζουν” τις κατασκευές με στοιχεία τής ζωής των κατοίκων τους, όπως ο έρωτας και το σεξ.
Η νέα δουλειά του Babina δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη (που επίσης είχε ώς αντικείμενο την αρχιτεκτονική και τους δεσμούς της με την ανθρωπότητα), αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο …σέξι.
“Έχει πάντα πλάκα να παίζεις με τις αρχιτεκτονικές φόρμες και όγκους’ αναφέρει ο καλλιτέχνης σε γραπτή δήλωσή του, που έστειλε στη The Huffington Post. “Πολλές αρχιτεκτονικές κατασκευές κλίνουν, εκούσια ή ακούσια, προς μεταφορικές αξίες και σεξουαλικούς συμβολισμούς”, επισήμανε.
Εκτός από τις δισδιάστατες εικόνες του κι εκείνες που μοιάζουν με τρισδιάστατες, ο Babina δημιούργησε και πιο σύνθετους σχηματισμούς, όπως έναν πύργο φτιαγμένο από πολλές μικρότερες διαφορετικές δομές, ο οποίος -για ευνόητους λόγους- φέρει το όνομα … Orgytecture.

Άρθρο με πληροφορίες από τη The Huffington Post.

Δείτε περισσότερες εικόνες και το πρωτότυπο κείμενο (αγγλική γλώσσα) ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ παλαιότερες δουλειές του Babina