Το ποδήλατο υδρογόνου “πατάει γκάζι”

/ / Ματιές στον κόσμο
Πηγή φωτογραφίας: engineering.com (courtesy of Linde group)

Πηγή φωτογραφίας: engineering.com (courtesy of Linde group)

Η ιδέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν είναι βέβαια καινούργια αφού ήδη κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το ποδήλατο για το οποίο θα σας ενημερώσουμε τώρα όμως είναι διαφορετικό και αυτό φαίνεται ακόμη και από το όνομά του: Η2. Πρόκειται για ποδήλατο ου τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, το οποίο παρουσίασε ο όμιλος τεχνολογίας Linde.
Η μπαταρία των “παραδοσιακών” e-bikes αντικαθίσταται στο “Η2” με μια μικρή κυψέλη καυσίμου, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από υδρογόνο (με έναν κύλινδρο 34 γραμμαρίων), συν το οξυγόνο που παίρνει από τον περιβάλλοντα αέρα. Η αυτονομία του ανέρχεται σε 100 χιλιόμετρα.
Ως έξτρα μπόνους, το “Η2” φορτίζεται και πολύ πιο εύκολα σε σχέση με ένα συνηθισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο. Χρειάζεται μόλις έξι λεπτά φόρτισης!
«Με το ποδήλατο Linde H2, δείχνουμε ότι τα οφέλη του υδρογόνου δεν περιορίζονται μόνο στα αυτοκίνητα. Τα ποδήλατα είναι μια άλλη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή», δήλωσε ο Βόλφγκανκ Μπούχελε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Προς το παρόν, το ποδήλατο δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, καθώς λανσάροντάς το η Linde σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μεγάλη εμπορική αγορά όπου το υδρογόνο θα έχει τον ρόλο του ώς κυρίαρχη καθαρή τεχνολογία.

‘Αρθρο με πληροφορίες από το engineering.com

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ (αγγλική γλώσσα)