Search
Close this search box.

Terrapattern: οι αστικοί εξερευνητές έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο “όπλο”

Εικόνες από την ιστοσελίδα της TERRAPATTERN
Εικόνες από την ιστοσελίδα της TERRAPATTERN

Ας πούμε ότι ψάχνετε για ένα είδος χώρου και όχι για έναν συγκεκριμένο χώρο. Τι εννοούμε; Μπορεί να είσαστε αστικός εξερευνητής και να θέλετε να ανακαλύψετε τι κρύβουν μια σειρά από παλιές εγκαταλειμμένες αποθήκες. Πού θα τις βρείτε όμως και πώς θα ξέρετε ποιες να διαλέξετε; Ή  μπορεί να είσαστε ένας skateboarder που αναζητά την ιδανική πίστα στο αστικό περιβάλλον μιας ξένης πόλης -και όχι σε έναν στεγασμένο χώρο. Ή , τέλος, μπορεί να είσαστε απλά ένας βαριεστημένος χρήστης του Διαδικτύου, που ψάχνει να βρει παρόμοιες περιοχές σε μια πόλη ή και μεταξύ διαφορετικών αστικών κέντρων. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πλέον μια νέα ιστοσελίδα, η Terrapatern.

Ο χρήστης αρκεί να “κλικάρει” οπουδήποτε πάνω στον χάρτη κάποιας από τις τέσσερις πόλεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα –Νέα Υόρκη, Ντιτρόιτ, Πίτσμπεργκ και Σαν Φρανσίσκο.

Τότε το Terrapattern θα αναλύσει αμέσως το σημείο σε έκταση 256X256 pixels πάνω στον χάρτη, κάτι που ισοδυναμεί με 50Χ50 μέτρα σε πραγματική κλίμακα, και θα εντοπίσει όλες τις περιοχές που μοιάζουν με τη συγκεκριμένη (από αέρος).

Π.χ., αν κάποιος κλικάρει πάνω σε έναν τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη, αμέσως θα εμφανιστούν όλοι οι άλλοι σταθμοί, καθώς και το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται πάνω στον χάρτη. Χρήσιμο όταν ψάχνεις ένα είδος χώρου κι όχι κάτι συγκεκριμένο, έτσι; Μπορείς να σχεδιάσεις το ταξίδι σου -ή και ολόκληρο καλλιτεχνικό πρότζεκτ- με διαφορετική άνεση.

Σε κάθε περίπτωση, οι αεροφωτογραφίες και οι εικόνες από δορυφόρο αποκτούν σιγά-σιγά τη δική τους μηχανή αναζήτησης…

Αρθρο με πληροφορίες από το wired

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ