Στα 3,5 τρισ. $ οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής το 2017

/ / Ματιές στον κόσμο

Στο αστρονομικό -αλλά όχι και μη αναμενόμενο- ποσό των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να διαμορφωθούν οι παγκόσμιες δαπάνες για την πληροφορική το 2017, σημειώνοντας ανάπτυξης της τάξης του 3,3% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η αγορά αναμένεται να μεγαλώσει περαιτέρω το 2018, φτάνοντας στα 3,7 τρισ. δολ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Gartner, σύμφωνα με τις οποίες οι τομείς του enterprise software (+8,5% το 2017 και +9,4% το 2018) και των συσκευών (+5,3% και +5% αντίστοιχα) θα σημειώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης φέτος και του  χρόνου. Ανοδο κατά 4% το 2017 και κατά 5,3% το 2018 αναμένεται να παρουσιάσει ο κλάδος των υπηρεσιών πληροφορικής.

“Οι οργανισμοί, που δεν δημιουργούν νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα ή νέους τρόπους συμμετοχής, μένουν πίσω. Οι εταιρείες που δεν κινούνται ψηφιακά ταχύτερα από τους πελάτες τους θα μείνουν πίσω” αναφέρει η Gartner στην ανάλυση της και μάλλον δεν εκπλήσσει κάποιον. Παρόλα αυτά, το να βρίσκεσαι στην αιχμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι αγώνας διαρκείας, καθώς όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας, πριν καν υλοποιηθεί μια καινοτομία, δύο νέες βγαίνουν στην αγορά’.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι όσοι έχουν την ευθύνη χάραξης της ψηφιακής στρατηγικής στις εταιρείες,  θα χρειαστεί να εργαστούν ώστε να διασφαλίσουν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας, ο οποίος θα πρέπει να μπορεί να διατηρηθεί ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον της κάθε χώρας.

Περισσότερα ΕΔΩ