Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 176

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*

   newsletter

#176

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Ι ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 20 Δεκεμβρίου 2018

Editorial

Αισθάνομαι προνομιούχος ανατρέχοντας στις δράσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ τη χρονιά που εκπνέει σε λίγες μέρες. Κι αυτό διότι, σε πείσμα των καιρών και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, χάρη στην εξαιρετική και παραγωγική δουλειά μιας πλειάδας συνεργατών, τολμώ να πω ότι θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος για το «αποτύπωμα» αυτής της Διοίκησης, ακόμα κι αν η θητεία της ήταν διετής.
Μέσα σε έναν «πυκνό» χρόνο, το 2018:
Διαδραματίσαμε έναν κομβικό ρόλο στη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Θαλασσίου Μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι, που βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης και αποτελεί μέρος της «ατζέντας» υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών,  για το νέο branding και ως «όχημα» ανάπτυξης της πόλης, τις επόμενες δεκαετίες.
Βρεθήκαμε στην «πρώτη γραμμή» των προσπαθειών ανάσχεσης του Brain Drain, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για την κατάρτιση προγραμμάτων μαζικής επιμόρφωσης και στήριξης ανέργων συναδέλφων.
Ενισχύσαμε το διάλογο με τους νέους μηχανικούς, με την διεξαγωγή τακτικής έρευνας, επί των απόψεών τους και των προβληματισμών τους, για την επαγγελματική και επιστημονική τους προοπτική, φροντίζοντας να εντάξουμε το «προϊόν» αυτής της έρευνας στα στοιχεία που καθορίζουν το σχεδιασμό δράσεων και παρεμβάσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Πρωταγωνιστήσαμε στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και επιμόρφωση των συναδέλφων για σειρά θεσμικών και τεχνολογικών εξελίξεων που αφορούν τον κλάδο, αλλά και για την ενίσχυση του ρόλου τους σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητά τους, πεδίο που διαχρονικά κυριαρχεί στις μέριμνες του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Ανταποκριθήκαμε στο ρόλο του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, με πλήθος θέσεων και προτάσεων επί του υφιστάμενου και καταρτιζόμενου στη διάρκεια της χρονιάς νομοθετικού πλαισίου, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη και διάχυση χρήσης συστημάτων καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, που παρέχει πλέον το ΤΕΕ στην Πολιτεία.
Με πρωτοβουλίες όπως η συμμετοχή και στήριξη cluster εταιρειών διαστημικής τεχνολογίας, που σε λίγο καιρό θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ,  βρεθήκαμε ενεργά στην πλευρά εκείνων που «παράγουν» το μέλλον, αντί απλώς να το ακολουθούν…
Η χρονιά φεύγει, αλλά η θετική επίπτωση της συνολικής δραστηριότητας του 2018, εκτείνεται στο 2019 και στα χρόνια που έρχονται μετά από αυτό.
Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εκφράζοντας τη δέσμευση όλων των στελεχών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, πως στη χρονιά που έρχεται, θα ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη των στόχων μας και θα τον ξεπεράσουμε…

Πάρις Μπίλλιας

Έτος  – ορόσημο το 2108 για το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Οι ιδιαιτερότητες της τελευταίας φάσης του Κτηματολογίου 

“Τεχνικά ζητήματα στις νέες μελέτες κτηματογράφησης”.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για θέματα ενεργειακά, χωροταξικά και πολεοδομικά

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Το ΣτΕ απορρίπτει τις αποζημιώσεις για τα Διατηρητέα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν ο ιδιοκτήτες.

Παράταση για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Το Κατοβίτσε επιβεβαίωσε… το Παρίσι.

Τι συμφώνησαν 200 χώρες για το Κλίμα.

Προθεσμία μηδενικού προστίμου για το “Εξοικονομώ ΙΙ” (B2green.gr)

Προσβάσιμη στο κοινό η πλατφόρμα του e-poleodomia (michanikos.gr)

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*

Facebook

Website

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Πάρις Μπίλλιας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr