Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 206

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


newsletter

#206

 

 

 
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Ι ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5 Σεπτεμβρίου 2019

Editorial

Η  πρώτη, μετά από αρκετό καιρό, επίσκεψη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών,στην έδρα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, δεν είχε απλώς συμβολική αξία, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο.
Είναι  σημαντικό ένας θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, να έχει με τους παράγοντες θεσμικής εκπροσώπησης της Πολιτείας, την ποιότητα συνεργασίας που φάνηκε διατεθειμένη να εδραιώσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, όχι μόνο με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, μα και με άλλους φορείς που αντιπροσωπεύουν τον τεχνικό κόσμο και διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπεριστατωμένο λόγο σε θέματα υποδομών.
Αισιόδοξο μήνυμα εκπέμπει και το γεγονός ότι τόσο ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης, έδειξαν να έχουν ήδη σαφή άποψη για αρκετές από τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ, τόσο για θέματα που άπτονται του τεχνικού έργου, όσο και για ζητήματα που αφορούν θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Το γεγονός δε, ότι απέφυγαν την προσφυγή σε ανέξοδες και εύκολες υποσχέσεις που ενίοτε  ευνοούνται από το πανηγυρικό κλίμα των ημερών της ΔΕΘ, μάλλον ενισχύει την εικόνα αξιοπιστίας, στην οποία επιθυμεί να επενδύσει και ο Πρωθυπουργός.
Μακάρι αυτή η καλή πρώτη εικόνα να έχει και συνέχεια.πρακτική, εφαρμόσιμη και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για μια πόλη, που έχει πια κουραστεί να ακούει στομφώδεις προσφωνήσεις και τίτλους, και “διψά” για έργο ακόμα κι αν αυτό ξεκινήσει αθόρυβα… 

 

Πάρις Μπίλλιας
 

 


Το υπόμνημα του ΤΕΕ/ΤΚΜ στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη


Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομων και Μεταφορών Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο ΤΕΕ/ΤΚΜ


Από κοινού στην 84η ΔΕΘ, ΤΕΕ, ΤΜΕΔΕ και ΤΕΕ/ΤΚΜ


Το ΤΕΕ/ΤΚΜ φορέας συμβολής στην αναχαίτιση της ανεργίας και του brain drain


Λήγει αύριο η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για άνεργους μηχανικούςΑντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ


Blue Prototype  από ΤΕΕ – ΕΛΚΘΕ για την καινοτομία στη θαλάσσια οικονομία

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «Όραμα, σχεδιασμός και πολιτικές για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και απομονωμένων περιοχών», διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Ε.Μ.Π., σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π., στο Μέτσοβο. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ, έως 27 Σεπτεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του Χρήστου Κούντουρα “Porta Aurea. Χρυσή Πύλη: Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη”, για την ιστορική σχέση των δύο πόλεων. Έως 30 Σεπτεμβρίου 2019, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

4ος KΥΚΛΟΣ των τριετών βραβείων Golden Cubes για το έτος 2020, από το πρόγραμμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) «Αρχιτεκτονική και Παιδιά».
 
ΔΙΕΘΝΗΣ BIENNALE Αρχιτεκτονικής, με θέμα “CONNECTIONS – The Town and the River”, στην Κρακοβία (International Biennale of Architecture in Krakow), διοργανώνει ο Δήμος Κρακοβίας και ο Σύλλογος Πολωνών Αρχιτεκτόνων/ Παράρτημα Κρακοβίας, στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2019, Συνεδριακό Κέντρο ICE, Κρακοβία, Πολωνία. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με τίτλο: «Πράσινη Χημεία & Βιώσιμη Ανάπτυξη» από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2019, αίθουσα Συνεδριάσεων Καραθεοδωρή, Αθήνα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
 
9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την Έρευνα στις Μεταφορές με κεντρικό θέμα: «Μεταφορές 4.0: Η Ευφυής Εξέλιξη», στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019, Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Οι κυοφορούμενες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό (B2green.gr)

 Αδήλωτο το 74% των ακινήτων  της χώρας (naftemporiki.gr)

Στην τελική ευθεία το έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ  (ypodomes.com)

Σεισμός Πάρνηθας 1999 – 20 χρόνια μετά (michanikos.gr)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ”


Το συν του Δημόσιου Χώρου ως Πρόσθετο και ως Κοινό

 

 


Πρωτόκολλα: προβλεπόμενο και απρόβλεπτο στον Δημόσιο χώρο

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Πάρις Μπίλλιας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr