Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 222

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                                             newsletter

                       #222

09 Ιανουαρίου 2020

 

Editorial

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι
Ο χρόνος που έφυγε, με δεδομένη την πολύ πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης  και αυτοδιοικητικών αρχών, την προηγηθείσα προεκλογική περίοδο και την «πίστωση χρόνου» που συνεπάγεται συνήθως μετεκλογικά αυτή η μεταβατική περίοδος, ήταν ένα έτος υποσχέσεων, σχεδίων, εξαγγελιών, προγραμματισμού…
Το 2020 είναι πλέον το έτος της υλοποίησης, ή τουλάχιστον, αυτό περιμένει η κοινωνία – και ο τεχνικός κόσμος ως μέρος της, για τους εξαγγελθέντες στόχους στο πεδίο ενδιαφέροντος του κλάδου, που σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, δεν είναι λίγοι.
Ο λόγος γίνεται για τις αναπλάσεις δημόσιου χώρου και τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών υποδομών σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, για σημαντικά οδικά και αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογούνται σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και για τα μεγάλα έργα και αναπτυξιακά projects που έχουν προγραμματιστεί από την Κεντρική Κυβέρνηση, όπως το έργο αναβάθμισης της Περιφερειακής Οδού με την κατασκευή υπερυψωμένου τμήματος, η υλοποίηση των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων για το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και για το Παραλιακό Μέτωπο, φυσικά η εξέλιξη του έργου κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Στα περισσότερα από τα έργα αυτά, το ΤΕΕ/ΤΚΜ έχει εκφρασμένη άποψη, ενεργό συμβολή στον σχεδιασμό τους και στην προώθησή τους και διαρκές ενδιαφέρον για την ταχύρυθμη δρομολόγηση και άρτια κατασκευή τους.
Θα είναι παρόν λοιπόν, μέσα από τον δικό του προγραμματισμό και σε απόλυτη συμφωνία με τον θεσμικό συμβουλευτικό του ρόλο, για να συνδράμει, να συμβουλεύσει, να υποστηρίξει ή να ασκήσει κριτική – όπου αυτό απαιτείται –  συμβάλλοντας έτσι στην προοπτική δικαίωσης της χρονιάς που ξεκίνησε, ως έτους υλοποίησης και αναπτυξιακής επανεκκίνησης του κλάδου μας, αλλά και συνολικά της πραγματικής οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία.
Καλή Χρονιά σε όλους.

Γιώργος Τσακούμης

 


Αυθαίρετα: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης του προστίμου


Κατάλογος Διαιτητών ΤΕΕ διετίας 2020-2021


Συγκρότηση νέων Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων


Οι αλλαγές που φέρνει το 2020 στην φορολογία


ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις 18,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην καινοτομία


Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας


Ξεκινά ο διαγωνισμός των 170 εκατ. ευρώ για τον 6ο προβλήτα του ΟΛΘ


Συνεργασία Βυζαντινού Μουσείου και Δήμου Θεσσαλονίκης – Το σμίξιμο δύο σπουδαίων συλλογών


Oι οικολογικές επιπτώσεις από τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Perimeter Protection 2020» για την περιμετρική προστασία χώρου και ασφάλεια κτιρίου διοργανώνεται στην πόλη της Νυρεμβέργης, από  14 έως 16 Ιανουαρίου 2020. Πληροφορίες και τηλ. 210 6410405, 210 6090525
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  (οπτικοακουστική) «Οι Πλανήτες» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στις 15,16 και 17 Ιανουαρίου 2020,  Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Πληροφορίες
 
ΗΜΕΡΙΔΑ του ΣΒΕ με θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την Εταιρική Κουλτούρα και Διακυβέρνηση», στις 23 Ιανουαρίου 2020, Κατούνη 16-18, αίθουσα εκδηλώσεων ΧΑ, Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕ-ΤΑΕΝ στις 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πληροφορίες

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ), στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα. Πληροφορίες  
 
7η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, «Στάση» έως 16 Φεβρουαρίου 2020, χώροι κεντρικής έκθεσης: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Μονή Λαζαριστών, MOMus – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών / Αποθήκη Β1, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αλατζά Ιμαρέτ.
Πληροφορίες

6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA), στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2020,  στα ιστορικά κτήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Οδό Πατησίων, Αθήνα. Πληροφορίες 

ΣτΕ: ”Στοπ” σε οικοδομική άδεια λόγω μη συνυπολογισμού υπογείων & ύψους επιχώσεων (b2green.gr)

Έμφραγμα στην ανακύκλωση υλικών (greenagenda.gr)

Δωρεάν πλασματικό χρόνο ασφάλισης ως 12 μήνες κατοχυρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (michanikos.gr)

Εγκύκλιος επιμόρφωσης για καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας (michanikos.gr)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ +”


Κριτική χαρτογράφηση του δημόσιου αστικού χώρου

 


Δημόσιος Χώρος 2.0;

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr