Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 225

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                                             newsletter

                       #225

30 Ιανουαρίου 2020

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο τεύχος αυτό, θα διαβάσετε το Πρόγραμμα Δράσης της νέας ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, για τη θητεία 2020-2024.
Αυτό που δεν θα δείτε, γιατί δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα προγραμματισμό, είναι η ετοιμότητά μας για  την αντιμετώπιση όσων θα συμβούν …. εκτός προγράμματος.
Δεν θα ήμασταν μηχανικοί – δηλαδή ρεαλιστές- αν πιστεύαμε ότι η τετραετία που ξεκινά θα κυλά πάντα ομαλά, χωρίς αιφνιδιασμούς  από τη φύση, από την αγορά, από την Πολιτεία, από τις συνθήκες γενικότερα και τους παράγοντες που τις διαμορφώνουν.
Σας διαβεβαιώνουμε, ότι ο Προγραμματισμός μας  εμπεριέχει και την ετοιμότητα και τα  τα αναγκαία αντανακλαστικά που θα επιδείξουμε, όπου και όποτε χρειαστεί. Άλλωστε οι αιφνιδιασμοί δεν είναι απαραίτητα δυσάρεστοι.
Στους βασικούς μας στόχους δεν πρωτοτυπούμε, δεν χρειάζεται άλλωστε, περιγράφονται πολύ σοφά από το θεσμικό πλαίσιο του ΤΕΕ: είναι η βελτίωση της επαγγελματικής καθημερινότητας των συναδέλφων μας, η ασφάλεια και η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος της Ελλάδας και της Περιφέρειάς μας.   Η χρονική συγκυρία όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επιδεκτική για δημιουργικά και πρωτότυπα σχέδια και προτάσεις.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στις Μόνιμες Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΚΜ, τα κατ΄εξοχήν συμβουλευτικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Γιώργος Τσακούμης

 


Έτος αισιοδοξίας το 2020 – Τι ειπώθηκε στην τελετή κοπής της Πίτας του ΤΕΕ/ΤΚΜ


Το Πρόγραμμα Δράσης της Διοικούσας Επιτροπής για την περίοδο 2020-2024


 Πρόσκληση συμμετοχής στις μόνιμες επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΚΜ


Ημερίδα του ΣΜΕΔΕΚΕΜ για τις μελέτες στατικής επάρκειας


Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για συμβάσεις ιδιωτών μηχανικών με Δήμους


Τι λέει το ΑΠΘ για τη ρύθμιση αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων που ψηφίστηκε


Ο ΣΜΗΒΕ ζητά παράταση της εφαρμογής για τα near zero buildings


Υπεγράφη η αναστολή εφαρμογής ΦΠΑ στα Ακίνητα


Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών η Ψαρούδα Μπενάκη 

AGROTICA, 28η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΕΦΟΔΙΩΝ,  από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ WORKSHOP “ENERGYSCOUTS” υλοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ,  διάρκειας 25 ωρών, στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe, στις 3,4,10 και 11 Φεβρουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, 2ος όρ.
Πληροφορίες
 
ΗΜΕΡΙΔΑ για το Ενεργειακό Μέλλον της Θεσσαλονίκης, στις 7 Φεβρουαρίου 2020, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2, ώρα 11.00, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό ΠΕΝ.
Πληροφορίες 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑΣ για Χειριστές Drone, από την 3Δ Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών, στις 17,18,19 και 22 Φεβρουαρίου 2020. Θέματα :Φωτογραμμετρία, Pix4D, Agisoft, Dronedeploy, Πρακτική σε πεδίο. Δημιουργία 3D model και μετρήσεων.
Πληροφορίες 
 
WORKSHOP «NATO Use of Civil Standards», διοργανώνουν oι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία με τις Αρχές του ΝΑΤΟ,  από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2020, Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων/ΛΑΕΔ, Αθήνα.
 
18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Σύγχρονη Φυσική: Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία, Εκπαίδευση» από 19 έως 22 Μαρτίου 2020, Ερέτρια.
Πληροφορίες: 2103635701,
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “Verde.tec 2020”, για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, από  20 έως 22 Μαρτίου 2020, στο MEC Παιανίας, Αττική.
Πληροφορίες
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ICEGOV 2020, «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Εποχή Τεχνολογιών και Παγκοσμιοποίησης» από το Πανεπιστήμιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε διάφορα μέρη του κόσμου, για πρώτη φορά στην Αθήνα, από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2020.
Πληροφορίες
 
23rd INTERNATIONAL IEEE CONFERENCE ON INTELIGENT TRANSPORTATION SYSTEMS, από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2020, Ρόδος. Υποβολή εισηγήσεων έως 12 Μαρτίου 2020.
Πληροφορίες 

Ανακαίνιση κατοικίας: Με ποιους τρόπους μπορείτε να επιδοτηθείτε (b2green.gr)
 

ΑΑΔΕ: οδηγίες και παραδείγματα για την αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα (ecopress.gr)

Tα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για δίκτυα και καταναλωτές (energypress.gr)

Eden Project: κορυφαίο παράδειγμα βιομιμητικής αρχιτεκτονικής (ecopress.gr)

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ +”


Εξοικονόμηση ενέργειας και δημόσια κτίρια: η πρόκληση στο αστικό περιβάλλον
 


Η «πράσινη» ταυτότητα της πόλης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr