Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 240

*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #240

21 MAIOY 2020

 

 

Editorial

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η κατάθεση της μελέτης για το Παραλιακό Μέτωπο και η είδηση για την επικείμενη -ως τις αρχές- Ιουνίου- προώθηση στην Διυπουργική του έργου αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο Fly Over, αποτελούν δύο ακόμη κρίκους στην μακρά αλυσίδα ιδεών και προτάσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που όχι μόνο υιοθετούνται από την Πολιτεία δικαιώνοντας τον ρόλο του φορέα ως θεσμικού συμβούλου, αλλά μπαίνοντας σε φάση υλοποίησης, επισφραγίζουν τη χρησιμότητα και την διαχρονική αποτελεσματικότητα του Τμήματος, ως παράγοντα προόδου και ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και το σύνολο της Περιφέρειας.
Καθώς έργα υποδομής της περιοχής προχωρούν (Κ16, Μετρό, περιφερειακό οδικό δίκτυο) σε απόλυτη συμφωνία με το ιστορικό των κατά περίπτωση εισηγήσεων και προσπαθειών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενισχύεται η ηθική ικανοποίηση ημών -και φαντάζομαι των προκατόχων μας – για τη συμβολή του φορέα, αλλά και του κλάδου συνολικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο από την προηγούμενη, όσο και από τη νέα οικονομική κρίση που συνοδεύει την πανδημία του κορωνοΐου. Επιπροσθέτως ίσως αξίζει να ληφθεί υπόψη, το γεγονός πως η επιστημονική αρτιότητα των εισηγήσεων του Τμήματος, καθώς αποτυπώνεται στην επιτυχημένη και αποδοτική αξιοποίησή τους σε τόσα μέτωπα, “απαντά” εμμέσως και στους λίγους εκείνους που επιχείρησαν στο παρελθόν (σε μεμονωμένες περιπτώσεις) να παραβλέψουν το κύρος της “υπογραφής” του Τμήματος, που εγγυόμαστε ότι θα εξακολουθήσει να φέρει την ίδια βαρύτητα και συνέπεια στο διηνεκές…

Γιώργος Τσακούμης

 


Εκκίνηση με τηλεδιάσκεψη για τις ΜΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ


Έγγραφο του ΤΕΕ/ΤΚΜ για προβλήματα στις αναθέσεις των ΣΒΑΚ


Εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας 


Πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις στο νέο Σ/Ν για τον τουρισμό


ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Οι Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί απαραίτητο εργαλείο στα αναπτυξιακά έργα


Υπό ψήφιση στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους


Προς Διυπουργική η ΣΔΙΤ για το fly over της Περιφερειακής


Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε η μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο του παραλιακού μετώπου


Σε ΦΕΚ η μεταβίβαση έκτασης στο Δημόσιο για το Τεχνολογικό Πάρκο στην Περαία

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Π.Μ.Σ. Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με τίτλο «Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων». Πληροφορίες 
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Π.Μ.Σ. Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών «Α.ΔΟ.ΑΠ.», με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων».
Πληροφορίες
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Π.Μ.Σ. Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ».
Πληροφορίες
 
Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα (DronePro II) Εκπαίδευσης Χειριστών Drones Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πληροφορίες
 
8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Μικρο/Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας Micro & Nano 2020-Patras-Greece (8th International Conference on Micro/Nanosciences & Nanotechnologies) διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρίας MICRO&NANO  στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, από  1 έως  4 Νοεμβρίου 2020.
Πληροφορίες
 
9th IUPAC International Conference on Green Chemistry (ICGC-9), διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με την Interdivisional Committee on Green Chemistry for Sustainable Development (ICGCSD) της IUPAC και το Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας, από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020.
Πληροφορίες
 
4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Πληροφορίες 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ +”


Το σώμα της αρχιτεκτονικής αβεβαιότητας


Συμπεριφορές κινητικότητας στο δημόσιο χώρο: Μετακινήσεις και αντιλήψεις των χρηστών της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr