Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 241

*|MC:SUBJECT|*
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #241

28 MAIOY 2020

 

 

Editorial

Αγαπητοί συνάδελφοι

Επιχειρώντας μια αποτίμηση της προχθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και της προηγηθείσας επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά το αναπτυξιακό “πρόσημο”, θα ήταν ενδιαφέρον να σταθούμε, στην ατζέντα των μικρομεσαίων παρεμβάσεων που φαίνεται να μπαίνουν στη γραμμή αφετηρίας.
Όχι δηλαδή τόσο στην τήρηση των χρονοδιγραμμάτων των μεγάλων έργων -επίσης σημαντική εφόσον επαληθευτεί- όσο στην προαναγγελία της “ατζέντας” που προέκυψε από τις επαφές μεταξύ Πρωθυπουργού, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Δημάρχου Π.Μελά και αφορά την ανάπλαση της Αριστοτέλους, το έργο της πλατείας Διοικητηρίου, την αναμόρφωση και διαπλάτυνση της Παλιάς Παραλίας και την έναρξη του έργου διαμόρφωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου και των Πολιτιστικών Υποδομών στο πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”.
Κι αυτό, διότι η έναρξη αυτών των έργων -αρκετά σημαντικών για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, αλλά και αρκετά μικρών και ώριμων σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι διαδικασίες, θα επιβεβαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κλάδου της κατασκευής, ως τομέα που μπορεί – και είναι αναγκαίο- να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης. 
Είναι ηλίου φαεινότερο άλλωστε, πως με τον τουρισμό “γονατισμένο” -τουλάχιστον για φέτος- και με δεδομένη την απουσία βιομηχανικής δραστηριότητας μεγάλης έκτασης, αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης χωρίς επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα δεν μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση δείχνει αυτό να το αντιλαμβάνεται και είναι ευχάριστο το γεγονός, ότι η Θεσσαλονίκη φαίνεται να κατέχει περίοπτη θέση στην εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τους ρυθμούς υλοποίησης της ατζέντας…

Γιώργος Τσακούμης

 


Τι είπαν Πρωθυπουργός και Υπουργός Υποδομών για το Μετρό και τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης


e-adeies: 100.000 οικοδομικές άδειες διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά – Νέες υπηρεσίες εντάσσονται στο σύστημα


Προκήρυξη των εξετάσεων για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος


Ορίζοντα υλοποίησης αποκτούν τρία σημαντικά έργα της Θεσσαλονίκης


Μητρώο για τις startups και κίνητρα για τις επενδύσεις στην έρευνα


Άρχισε η τμηματική παράδοση του νέου τέρμιναλ στο Αεροδρόμιο Μακεδονία


Οικονομικές παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής – Tο παράδειγμα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου


Κ. Μακεδονία: Θεμελιώθηκε το νέο διυλιστήριο νερού της πόλης των Σερρών


24η Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων – Άρθρο του Πρ.Νικηφορίδη

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ (διαδικτυακή) από τον Αυστριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικότητας (Enterprise Europe network). Εγγραφή σε ειδική πλατφόρμα, μέχρι 28 Μαΐου 2020. Πληροφορίες
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (διαδικτυακό) με τίτλο «Blue Limassol Forum» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, στις 29 Μαΐου 2020 στις 5:30 μ.μ.
Εγγραφή
 
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Διαπλοκές του χώρου. Ήθος-κοινωνικές πρακτικές-αρχιτεκτονική», διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΠ, από 9 έως 11 Οκτωβρίου 2020. 
Πληροφορίες  
 

12ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας, από 7 έως 9 Απριλίου 2021, στην Θεσσαλονίκη. Υποβολή περιλήψεων εργασιών έως 10-9-2020. Πληροφορίες 
 
ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ (αλλαγή ημερομηνίας) από 22 Μαϊου έως
 21 Νοεμβρίου 2021. Πληροφορίες 
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Π.Μ.Σ. Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με τίτλο «Αειφόρος Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων έναντι σεισμού και άλλων φυσικών κινδύνων».
Πληροφορίες 

 

 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ +”


Διερεύνηση ένταξης διαδρομών τρεξίματος στον αστικό χώρο με τη χρήση μεγάλων δεδομένων –  Η περίπτωση της πόλης της Λάρισας


Αναπηρία και προσβασιμότητα στον δημόσιο χώρο – Ψυχοκοινωνικές παράμετροι

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr