Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 248
*|MC_PREVIEW_TEXT|*                                          newsletter

                       #248

16 IOYΛIOY 2020

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, βρίσκεται ήδη προ των πυλών, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο των γειτονικών χωρών, όσο και τα ελληνικά, με την αύξηση των κρουσμάτων να εγείρει ανησυχίες για πιθανά νέα αυστηρά μέτρα.
Το ΤΕΕ/ΤΚΜ έχοντας προσαρμοστεί γρήγορα, ήδη εν μέσω πρώτου κύματος, στις ανάγκες και στις υψηλές απαιτήσεις ευελιξίας της περιόδου, είναι πανέτοιμο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και το κάνει χωρίς εκπτώσεις στην ένταση των δραστηριοτήτων του.
Η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης υπηρεσιών και η  επέκταση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των μελών, αποτελούν κληροδότημα της υγειονομικής κρίσης. Δυνατότητες που ήδη αξιοποιούσαμε, τις ενισχύουμε όπου χρειάζεται και τελικά τις μετατρέπουμε από λύσεις ανάγκης, σε στρατηγική επιλογή.
Αυτό δεν σημαίνει πως παραβλέπουμε την ανάγκη της εκ του σύνεγγυς επικοινωνίας.
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε και χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας, μεριμνούμε, χωρίς να μεμψιμοιρούμε, για τα αυτονόητα. Με τη χρήση μάσκας όταν απαιτείται, αλλά και με την τήρηση των αποστάσεων.
Εμείς, οι επιστήμονες της λογικής και της πράξης, οφείλουμε να δίνουμε, άλλωστε, το ψύχραιμο παράδειγμα της συμμόρφωσης στα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να αποφύγουμε όλοι μαζί τα αυστηρότερα και χειρότερα. Να είμαστε ως Μηχανικοί,το καλό παράδειγμα, το παράδειγμα προς μίμηση,…
Ας φροντίσουμε να νικήσουμε και αυτό το κύμα, για να μας βρει η επόμενη μέρα της κρίσης, όποτε βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονωΐού, όλους μαζί,  σε πιο γαλήνια νερά, να αναζητούμε γρήγορη επαφή με ούριο αναπτυξιακό άνεμο…

Γιώργος Τσακούμης

 


Αντιπροσωπεία ΤΕΕ/ΤΚΜ: Αγία Σοφία, ΟΑΣΘ και επαγγελματικά θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση


Επανέναρξη του διαλόγου για το ΤΙΤΑΝ ζητεί η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
 


TEE: Επιστολή σε διεθνείς Οργανισμούς για την προστασία της Αγίας Σοφίας
 


ΤΕΕ/ΤΚΜ: Κρίσιμα σημεία για την αποτελεσματικότητα του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη
 


Επιστολή ΤΕΕ/ΤΚΜ στον υπουργό Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση διαδικασιών εκτέλεσης συγχρηματοδοτούμενων έργων
 


ΥΠΕΝ: Τεχνικές οδηγίες προσβασιμότητας ΑΜΕΑ – Ποια κτίρια θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα
 


ΕΣΠΑ: Επιστολή ΤΕΕ/ΤΚΜ για την επιλεξιμότητα συμβάσεων με εταιρίες του εξωτερικού


Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης του Διοικητηρίου
 


Νέες οδηγίες στις αρμόδιες επιτροπές για αυθαίρετες κατασκευές, χρήσεις σε παραδοσιακό οικισμό και προστατευόμενες περιοχές 


Νέος ποδηλατόδρομος στη Λεωφόρο Νίκης


Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης: Να ξεκινήσει εγκαίρως ο διάλογος για “διάδοχο” του Κλεισθένη και Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από το MOMus Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με θέμα τις προσωπικές και δημόσιες πτυχές του COVID-19, με υποβολή φωτογραφιών από το κοινό, μέχρι 22 Ιουλίου 2020. Αποστολή δήλωσης συμμετοχής και φωτογραφιών στο resilience@momus.gr
 
39ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, έως 12 Ιουλίου 2020, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από 19.00 έως 23.00.
Πληροφορίες
 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «Από τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο», έως 31 Αυγούστου 2020, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες
 
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Διαπλοκές του χώρου. Ήθος-κοινωνικές πρακτικές-αρχιτεκτονική», διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΠ. Από 21 έως 23 Μαϊου 2021, στη Θεσσαλονίκη. Όψιμη εγγραφή έως 15 Ιουλίου 2020.
Πληροφορίες 
 
9th IUPAC International Conference on Green Chemistry (ICGC-9), διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, σε συνεργασία με την Interdivisional Committee on Green Chemistry for Sustainable Development (ICGCSD) της IUPAC και το Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας, από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020.
Πληροφορίες, ktrianta@chem.auth.gr
 
4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Πληροφορίες
 
ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ (αλλαγή ημερομηνίας) από 22 Μαϊου έως 21 Νοεμβρίου 2021.
Πληροφορίες

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr