Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 258


*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #258

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
 

Η Ελλάδα παλεύει να μην παρασυρθεί στη δίνη της πανδημίας και η Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ήδη σε “πορτοκαλί” συναγερμό, ένα βήμα πριν το πλήρες lockdown. 
Ξέρουμε όλοι, ότι εμείς οι μηχανικοί είμαστε ανάμεσα στους πρώτους κλάδους που πρέπει να κινητοποιηθούν για να επιτευχθεί ανάπτυξη για όλους, είμαστε όμως και από τους πρώτους κλάδους που πλήττονται σε κάθε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.
Οφείλουμε όμως να είμαστε οι πρώτοι που θα αντισταθούμε στην παράδοση του παρόντος και του μέλλοντος αυτού του τόπου στην πανδημία όχι μόνο ως επιστήμονες και επαγγελματίες, αλλά ως μέλη ενός κλάδου με το κύρος που αυτός έχει κατακτήσει στην ελληνική κοινωνία. Και πάνω απ` όλα ως ενεργοί πολίτες.
Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες να δει κι εμείς όλοι τις δικές μας. Οφείλουμε να είμαστε παραδείγματα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του υγειονομικού κινδύνου. Αφενός περιφρουρώντας την υγεία ημών και των αγαπημένων μας, αφετέρου επειδή  μόνο έτσι θα είμαστε αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστές και στην αντιμετώπιση του οικονομικού κινδύνου.
Παράλληλα όμως, είτε στο κοντινό μας συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, είτε στον επαγγελματικό και κοινωνικό μας περίγυρο, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να αντιμετωπίζουμε με καλή πίστη, ανοχή ή αδιαφορία, όσους δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, ή επιλέγουν να τον αγνοούν θεωρώντας ότι έτσι αντιστέκονται σε κάποιο σύστημα. Λίγοι, μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με τον θανατηφόρο ιό, απειλούν την υγεία μας, τη δουλειά μας, την οικονομία και την κατάσταση της χώρας.
Αυτή είναι πραγματικά μια προσπάθεια, από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Για να μη λείψει κανείς…

Γιώργος Τσακούμης

 


Περισσότερα και ταχύτερα μέτρα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ζητά το ΤΕΕ/ΤΚΜ


ΥΠΕΝ: Άνοιξε το helpdesk για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”


Αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί όροι για Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων


ΑΠΘ: Ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια


Η πρόταση της Κομισιόν για την ανακαίνιση κτιρίων και τη δραστική μείωση εκπομπών μεθανίου


Εθνικό Δίκτυο CLIMPACT για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής


Ασφάλιση μηχανικών: Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ


Κιλκίς: Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο ύδρευσης ύψους 24,8 εκατ. ευρώ


192 χρόνια Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής στο Μουσείο Μπενάκη


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Αnthropause” με θέμα την καραντίνα στην πανδημία. Έως 31 Ιανουαρίου 2021. Πληροφορίες  
 
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ αφιερωμένη στα 80 χρόνια από το έπος του 1940, με τίτλο «28 Οκτωβρίου 1940 – 28 Οκτωβρίου 2020», από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης,  στις  28 Οκτωβρίου 2020, ώρα 21.00, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΙΝΖΕΒ με θέμα “Έξυπνα και Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια” στις 29 Οκτωβρίου 2020, σε συνεργασία με την GIZ.  
Πληροφορίες
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με Ελεύθερη Είσοδο, έως 31 Οκτωβρίου 2020.
Πληροφορίες 
 
Το Ιστορικό Αντιτορπιλικό «Βέλος», που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, λόγω της πανδημίας, θα δέχεται ξανά επισκέψεις από τις 15 Ιουνίου 2021. Πληροφορίες στο τηλ. 6947159468.

ΑΝΑΒΟΛΗ του 5ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και της Διεθνής Έκθεσης Ενέργειας, (λόγω της πανδημίας) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Αντί 30 & 31 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 10 Ιουλίου 2021. Δήλωση συμμετοχών στο: info@cretanenergyconferences.org και Πληροφορίες
 
8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Μικρο/Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας Micro & Nano 2020-Patras-Greece (8th International Conference on Micro/Nanosciences & Nanotechnologies) διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρίας MICRO&NANO  στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, από  1 έως  4 Νοεμβρίου 2020.
Πληροφορίες
 
61Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, από 5 έως 15 Νοεμβρίου 2020.
Πληροφορίες 
 
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ναυτικής Τεχνολογίας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2020, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα.
Πληροφορίες
 
12ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (ΙΗΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής. Από 7  έως 9 Απριλίου 2021, Θεσσαλονίκη (στους χώρους του ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ. Αν δεν είναι εφικτή η δια ζώσης πραγματοποίηση του συνεδρίου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες ημερομηνίες μέσω ηλεκτρονικών μέσων.
ΠληροφορίεςFacebook
Website

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr