Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 260
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #260

05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Όταν αρχικά σε δύο νομούς της γεωγραφικής δικαιοδοσίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και έπειτα σε πανελλαδικό επίπεδο, τα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν στην επιβολή lockdown  που θα αφήσει οικονομικές επιπτώσεις με χρονική έκταση αναμφίβολα μεγαλύτερη του ίδιου του lockdown, οφείλουμε όλοι να γίνουμε αυστηρότεροι έναντι όλων:
Ως πολίτες έναντι του εαυτού μας, καθιστώντας την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του ιού αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, αλλά και έναντι της Πολιτείας, για κάθε αβλεψία,  ή καθυστέρηση, όταν τέτοιες παρατηρούνται.
Ως γονείς έναντι των παιδιών μας και γενικά των νεότερων, όταν βλέπουμε τη νεανική τους φύση να τους οδηγεί σε απερίσκεπτες συμπεριφορές που -εν προκειμένω- μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος.
Ως επιστήμονες και επαγγελματίες, έναντι όλων όσων με τη στάση τους, είτε αυτή πηγάζει σε αδιαφορία, είτε σε αντικοινωνική στρεβλή αντίληψη της επαναστατικότητας, συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης, οδηγώντας σε βεβαιότητα επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης. 
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και να κερδίσουμε -ο καθένας ως άτομο και όλοι μαζί ως σύνολο- τη “μάχη” της διαφυγής από τη μέγγενη του κορονοϊού. Οι θεσμικοί φορείς, είμαστε παρόντες, για να δώσουμε παράλληλα και στη συνέχεια την άλλη “μάχη”, της διαμόρφωσης προϋποθέσεων στήριξης του κλάδου και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων.
Τώρα όμως, οφείλουμε να νικήσουμε τον εχθρό που απειλεί την υγεία όλων μας.

Γιώργος Τσακούμης  

 


Σεμινάριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας 


Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την προδημοσίευση Οδηγού του “Εξοικονομώ-Αυτόνομώ”


Σε εξέλιξη έρευνα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το επιχειρείν και το επαγγελματικό μέλλον των μηχανικών 


Το ΙΤΣΑΚ «ακτινογραφεί» τον σεισμό της Σάμου – Β.Λεκίδης: ανάγκη ελέγχου παλαιών κατασκευών στην Ελλάδα


Αυθαίρετα: 3μηνη παράταση για ανάρτηση δικαιολογητικών και σχεδίων


Σε Γαλλία και Ολλανδία η πρωτοποριακή μέθοδος του ΑΠΘ για έλεγχο του Covid-19 στα λύματα


ΥΠΕΝ: Σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης για τα ετοιμόρροπα κτίρια


Ποιοι μηχανικοί θα μπορούν να υπογράφουν για τη σύνδεση σταθμών ΑΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

THESSALONIKI SUMMIT 2020, διοργανώνει ο ΣΒΕ σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διαδικτυακά, στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2020. Πληροφορίες 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εργασίες της προ-Θερμοκοιτίδας  με υποβολή καινοτόμων ιδεών, από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση επιχειρηματικών ιδεών για καινοτόμα προϊόντα και/ή θέματα Περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας (Interreg SMeco-MP). Στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακά. Πληροφορίες 
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «Το περιβαλλοντικό δίκαιο αντιμέτωπο με την περιβαλλοντική κρίση» θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου 2020, ώρα 8.00πμ. Το συνέδριο, που διοργανώνει το κοινωφελές ίδρυμα WWF Ελλάς και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Νόμος + Φύση, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.
Πληροφορίες 
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τις ΑΠΕ «Renewable & storage forum» στις 12 Νοεμβρίου 2020.
Πληροφορίες 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INNOVATION ID2020, (διαδικτυακό) διοργανώνει το Hellenic Design Centre, με πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, στις 18 Νοεμβρίου 2020, 10.45-16.00, Πληροφορίες και εγγραφές 
 
4ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MoodleMoot  διοργανώνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2020.
Πληροφορίες: Έλενα Μπάρκα 2102209380, info@ellak.gr
 
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ναυτικής Τεχνολογίας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) στις 1 & 2 Δεκεμβρίου 2020, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα.
Πληροφορίες
 
12ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (ΙΗΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής. Από 7  έως 9 Απριλίου 2021, Θεσσαλονίκη (στους χώρους του ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ. Αν δεν είναι εφικτή η δια ζώσης πραγματοποίηση του συνεδρίου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες ημερομηνίες μέσω ηλεκτρονικών μέσων.
ΠληροφορίεςFacebook
Website

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr