Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 299
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #299

07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Είναι σίγουρα θεμιτό, θετικό και αναγκαίο να συζητάμε περί ανάπτυξης, περί προσδοκιών άνθησης της πραγματικής οικονομίας και περί συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος του επαγγέλματος του Μηχανικού σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, που τείνει να διαμορφωθεί σε μια “μετά Covid” εποχή. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι βασικό συστατικό όλων αυτών είναι οι άνθρωποι που αλληλλεπιδρούν και ότι για να μπούμε σ` αυτήν την “μετά Covid” εποχή, δεν αρκούν τα όποια μέτρα της Πολιτείας, αλλά απαιτείται η υπεύθυνη στάση όλων μας. 
Δεν μπορεί να είμαστε συλλογικά υπερήφανοι όταν η χώρα μας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη. Δεν μπορεί στην Πορτογαλία να θριαμβεύουν σε βάρος του Covid με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και έναν από τους χαμηλότερους αριθμούς βαριά νοσηλευομένων, αλλά εμείς εδώ να διαφωνούμε ακόμα για το αν πρέπει να εμβολιαστούμε ή όχι. Δεν γίνεται, αν θέλετε, οι οικονομικές, αναπτυξιακές και επαγγελματικές μας προσδοκίες, να βρίσκονται υπό την ομηρία της συνωμοσιολογίας και του παραλογισμού!
Και επειδή, κατά μία έννοια, η ευρύτερη γνώση -ή μόρφωση αν προτιμάτε- συνεπάγεται και μεγαλύτερη ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου, εμείς ως επιστήμονες, ας σταθούμε στην πρώτη γραμμή της προαγωγής του εμβολιασμού και της ενίσχυσης του ποσοστού ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, μιλώντας ανοιχτά υπέρ αυτής της επιλογής στον οικογενειακό και κοινωνικό μας περίγυρο. 

Γιώργος Τσακούμης

 


Οι θέσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις επενδύσεις στην Κ. Μακεδονία


Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ προς το ΥΠΕΝ για το περιβάλλον στην Κεντρική Μακεδονία


Σε λειτουργία το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας για τη στήριξη επιχειρήσεων κατασκευαστικού και μελετητικού κλάδου


Προκαταρκτική έκθεση ερευνητών του ΙΤΣΑΚ για τους σεισμούς του Αρκαλοχωρίου


2ο Thessaloniki Design Week με κεντρικό άξονα την καινοτομία στον σχεδιασμό


Η Ελλάδα ανάμεσα στα 100 ταχύτερα ανερχόμενα οικοσυστήματα για startups παγκοσμίως


Επετειακό Συνέδριο ΣΕΓΜ: “Ο μελετητικός – συμβουλευτικός κλάδος καταλύτης ανάπτυξης”


Συνέντευξη Δημάρχου Βέροιας Κων. Βοργιαζίδη: “Νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης με έργα υποδομής 61,3 εκ. ευρώ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός μέσω του προγράμματος BIM-SPEED


ΥΠΕΝ: Το σχέδιο για ενεργειακή κάρτα και επιδοτήσεις στα φτωχά νοικοκυριά

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Newsletter του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Οκτωβρίου 2021. Δείτε ΕΔΩ
 
Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με τίτλο “EU BIM for Building Renovation” διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος BIM-SPEED και προσκαλεί αρχιτέκτονες, μηχανικούς, επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών και φοιτητές να συμμετάσχουν.
Πληροφορίες 
 
BIM Conference – (Live Online & Interactive) διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα της EU ΒΙΜ Task Group, με θέμα την επιταχυνόμενη εφαρμογή των ψηφιακών διαδικασιών και της τεχνολογίας Building Information Modeling (BIM). Στις 12 Οκτωβρίου 2021, Αμφιθέατρο ΟΤΕ Academy, Αθήνα.
Πληροφορίες 
 
ΕΚΘΕΣΗ Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0 διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game
Changers (IDGC), από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021.
Πληροφορίες 
 
ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO, εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας προσανατολισμένη στους επαγγελματίες και στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021, εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, Αττική.
Πληροφορίες 
 
4ο Athens Investment Forum με θέμα: Ελλάδα 2.0 – Μια Επενδυτική Επανάσταση για την Ελληνική Οικονομία διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), και η Vertical Solutions SA, στις 21 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Αίθουσα Φάρος.
Πληροφορίες  
 
Διεθνής Εκθεση IFAT Eurasia 2021, Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης,  θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2021, στην Κωνσταντινούπολη, στο Istanbul Expo Center (IFM).
Πληροφορίες 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Διεθνή Έκθεση  IFAT Eurasia, στην Κωνσταντινούπολη από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2021.
Πληροφορίες

Olympia Forum II,  διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών από 20 έως 21 Οκτωβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις  22 και 23 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ  Πληροφορίες  
 
Διεθνής Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός  “UIA-HYP Cup” με τίτλο η  “Αρχιτεκτονική σε Μετασχηματισμό”, διοργανώνουν η  Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Tianjin της Κίνας και το περιοδικό Urban Environment Design (UED,) υπό την αιγίδα της UIA.
Πληροφορίες 
 
56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ  από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έως  20 Οκτωβρίου 2021.
Πληροφορίες 
 
Thessaloniki PhotoBiennale  2021,  με 19 εκθέσεις ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, ατομικές και ομαδικές, διαφόρων θεματολογιών και φωτογραφικών προσεγγίσεων, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.
Πληροφορίες
 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ στο Τελλόγλειο «Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων» και «Το ΄21 των Συλλεκτών». Ξεναγήσεις κοινού θα πραγματοποιηθούν στις 9 Οκτωβρίου 2021, 11.00 & 11.30 και 10 Οκτωβρίου 2021, 12.00 & 12.30. Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron. Διάρκεια έκθεσης: έως16 Ιανουαρίου 2022.
Πληροφορίες

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο: “Θεσσαλονίκη – Βενετία. Ίχνη των Ανθρώπων. Δρόμοι της Ιστορίας. 15ος – 19ος αιώνας”, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έως 31 Δεκεμβρίου 2021ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr