Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 300
*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          

                      

 

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Το υπ` αριθμόν 300 ηλεκτρονικό newsletter που ήδη διαβάζετε στην οθόνη σας, είναι μια καλή αφορμή για να εκτιμήσουμε την αξία μιας ακόμα πτυχής των δραστηριοτήτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, αυτήν της τακτικής ενημέρωσης των μελών – και όχι μόνο – τόσο για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Τμήμα στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου επί θεμάτων αρμοδιότητάς του, όσο και για θέματα της επικαιρότητας που αξιολογούνται ως ενδιαφέροντα, για να τεθούν υπόψη σας.
Από την περίοδο κυκλοφορίας της “Τεχνικής Ενημέρωσης”,  ως το έντυπο “Τεχνογράφημα” και από την PDF ηλεκτρονική συνέχεια αυτού, ως την τελευταία αμιγώς online μορφή του εβδομαδιαίου newsletter, το ΤΕΕ/ΤΚΜ φροντίζει να εξελίσσει την τακτική αυτή επικοινωνία. Συμβαδίζοντας, όχι μόνο με την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και με τις ανάγκες της εποχής, που σήμερα υπαγορεύουν την εξασφάλιση του τρέχοντος εύχρηστου και πολυμορφικού τρόπου επικοινωνίας, ο οποίος αξιοποιεί συνδυαστικά, το site του TEE/TKM, το Blog του Τμήματος, το Facebook και φυσικά το e-mail. 
Σε όλη αυτή τη διαδρομή, το Τμήμα είχε τη χαρά της συνεργασίας με καταξιωμένους επαγγελματίες από τον χώρο της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης, τους οποίους πλαισιώνει διαχρονικά συντακτική ομάδα στελεχών του Τμήματος, διασφαλίζοντας την επιστημονική αρτιότητα του περιεχομένου.
Οι ίδιοι δίαυλοι, με την ίδια επιμέλεια, αξιοποιούνται και θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται, ώστε το ΤΕΕ/ΤΚΜ να έχει διαρκή παρεμβατική συμμετοχή στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα και θέματα, πάντα μέσα από το πρίσμα της αρμοδιότητας και της επιστημονικής οπτικής. Και βέβαια, τα ίδια μέσα είναι πάντα στη διάθεση συναδέλφων ως “γέφυρες” ανταλλαγής απόψεων, που υπερβαίνουν το χάσμα των αποστάσεων που επέβαλε η πανδημία.

Γιώργος Τσακούμης

 


Οι προτάσεις του ΤΕΕ για το σ/ν του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενεργειακή απόδοση


Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΣΕΒΕ και ΤΕΕ/ΤΚΜ


Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τα προβλήματα του κλάδου των Μηχανικών


Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ προς το ΥΠΕΝ για θέματα Χωροταξίας


Προκαταρκτική έκθεση του ΙΤΣΑΚ για τον σεισμό 6,3 βαθμών ρίχτερ στη Σητεία της Κρήτης


Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων 2030


Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής για την έκθεση «Κάστρα της Βιομηχανίας»


Υδατοδρόμια σε 14 λιμάνια και λίμνες της Βόρειας Ελλάδας


Όταν το 300 ακολουθεί το 500! Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διαχρονικός κόμβος ενημέρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΕU Mies Award: Οι ελληνικές υποψηφιότητες για το «ευρωπαϊκό βραβείο αρχιτεκτονικής» του 2022


Πέντε σχήματα στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή της ΜΕΑ δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης


Καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές  στην Έκθεση BEYOND 4.0 που αρχίζει σήμερα


Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας


Κτηματολόγιο: Περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, λιγότερα κλικ στη νέα ιστοσελίδα


Σε δημοπράτηση έργο άρδευσης στη Νιγρίτα Σερρών


Στη Θέρμη το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο πράσινο θερμοκήπιο στον κόσμο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Beyond 4.0 διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC), από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021. Πληροφορίες 
 
2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης διοργανώνει η ΠΚΜ, στις 14 Οκτωβρίου 2021. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0». Στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ–HELEXPO. 
Πληροφορίες 
 
8ο TECHNOLOGY FORUM καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στις 14 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18..00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0».  Στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ – HELEXPO.
Πληροφορίες  
 
ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ διοργανώνει η ΚΕΔΕ από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (www.kede.gr). 
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Renewable & Storage Forum», διοργανώνει το energypress με αντικείμενο τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.  Στις  14 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις του OTE ACADEMY στο Μαρούσι, με την υβριδική μορφή.
Πληροφορίες 
 
1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ). Οι αιτήσεις παρακολούθησης γίνονται ηλεκτρονικά, με αποστολή email στη διεύθυνση της ΕΑΒΙ (academy@obi.gr) και θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00. Η έναρξη του προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2021. 
Πληροφορίες 

Ευρωπαϊκό Συνέδριο του έργου «In2C – Integration of TCNs in the Construction sector (Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στον κατασκευαστικό τομέα)», διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, που είναι και ο συντονιστής του έργου. Στις 15 Οκτωβρίου 2021, ώρα 10.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου στους ακόλουθους συνδέσμους: Youtube Greek και Youtube English  Πληροφορίες στο τηλ. 2410257866

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO, εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας προσανατολισμένη στους επαγγελματίες και στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021, εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, Αττική. Πληροφορίες
 
4ο Athens Investment Forum με θέμα: Ελλάδα 2.0 – Μια Επενδυτική Επανάσταση για την Ελληνική Οικονομία διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), και η Vertical Solutions SA, στις 21 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Αίθουσα Φάρος.
Πληροφορίες  
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Επενδύοντας στην Ανακαίνιση Κτιρίων για ένα Κλιματικά Ουδέτερο Μέλλον» διοργανώνεται από το INZEB και την GIZ, στο πλαίσιο του Renovate Europe Day 2021,  στις 21 Οκτωβρίου 2021, ώρα 14.00-16.30.
Tα έργα iBRoad2EPC και Triple-A του Ορίζοντα 2020 και η πρωτοβουλία Build Back Better Greece τελούν ως υποστηρικτικοί συνεργάτες της εκδήλωσης.
Πληροφορίες
 
Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας (16 Οκτωβρίου 2021). Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας διοργανώνοντας ξενάγηση σε μια εμβληματική αρχαιολογική ανακάλυψη : «Ο χρυσός των Μακεδόνων». Στο ΑΜΘ στις 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 13.00 .
Πληροφορίες 

56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ  από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έως  20 Οκτωβρίου 2021. Πληροφορίες 
 
33ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα: “Ελληνισμός, Ελληνικός πολιτισμός και εκπαίδευση: από την αρχαιότητα μέχρι το 1821 και η εξέλιξή τους στο νέο ελληνικό κράτος”, διοργανώνει το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2021.
Πληροφορίες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr