Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 311
*


  newsletter

                       #311

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το τρέχον “Εξοικονομώ” μπορεί να προχωρά… λιγότερο “αστραπιαία” σε σχέση με την εμπειρία του προηγούμενου κύκλου του προγράμματος, αλλά σίγουρα βαδίζει πιο ρεαλιστικά, με αιτήσεις που θα έχουν ήδη κατά τη φάση της υποβολής τους και πριν την έγκριση, σοβαρή προοπτική απορρόφησης των αιτούμενων χρηματοδοτήσεων, δημιουργώντας για την κυβέρνηση μια πρόκληση εξεύρεσης πόρων, για την ικανοποίηση ενός όγκου αιτήσεων που θα υπερβαίνει κατά πολύ το στόχο των 55.000 νοικοκυριών.
Η αναμενόμενη- βάσει σχετικών εκτιμήσεων – συμπλήρωση 90.000 τέτοιων ρεαλιστικών αιτήσεων μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, καταδεικνύει τη χρησιμότητα των προτάσεων μας, αλλά και την θετική επίπτωση που έχουν όταν αυτές εισακούγονται από την Πολιτεία.
Πέραν τούτου, το τρέχον πρόγραμμα, η εξαγγελθείσα κατάρτιση ενός νέου προγράμματος “Εξοικονομώ” για 9.700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού της τάξεως των 450 εκατομμυρίων ευρώ, το πρόγραμμα “Ηλέκτρα” για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, παγιώνουν μια αναπτυξιακή δυναμική για τον κλάδο, εν αναμονή των πόρων του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ο τόπος διανύει μια περίοδο πολλαπλών ευκαιριών. Και αν τις ευκαιρίες τις δημιουργεί η πολιτική, είναι η επιστήμη, η τεχνολογία και η εφαρμογή τους, που τις αξιοποιούν και τις μετατρέπουν σε πλούτο και πραγματική ανάπτυξη. Όσο η πολιτική παρακολουθεί τις υποδείξεις της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, το τελικό αποτέλεσμα θα προσεγγίζει όλο και περισσότερο το ζητούμενο, προς όφελος, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των πολιτών, της καταπολέμησης της ανεργίας, της  ανάπτυξης επαγγελματικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Γιώργος Τσακούμης

 


Νέο ΦΕΚ για οικοδομικές άδειες και μελέτες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά


Flyover: Στην τελική ευθεία των προσφορών οι υποψήφιοι ανάδοχοι
 


myDATA & timologio: Νέα video οδηγιών για Μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες


Σε ΦΕΚ η τροποποίηση των προθεσμιών του προηγούμενου «Εξοικονομώ»


Κατάλογος της Μόνιμης Διαιτησίας του ΤΕΕ για τη διετία 2022-2023


Σε ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία ηλεκτροδότησης κτιρίων


Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα – Ποιες γραμμές αφορούν


Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Απότσο


Τεχνικός κόσμος, κτίρια και κλιματική αλλαγή – Άρθρο του Σωτήρη Μυλωνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής


Νέα έργα υποδομής στους Δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
WEBINAR: Sustainable Urban Mobility διοργανώνεται από το ypodomes.com υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στις 20 Ιανουαρίου 2022 στις 13:00 με διάρκεια 3 ώρες και θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: Digital Platforms & Mobility και How mobility incorporates in Smart Cities. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ypodomes.com, το bizness.gr και το κανάλι του ypodomes.com στο YouTube. Πληροφορίες
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την Ηλεκτροκίνηση συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και την οικονομική ιστοσελίδα Insider.gr, στις 20 Ιανουαρίου 2022, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.
Πληροφορίες
 
14Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ για το Ενεργειακό Μέλλον του Πλανήτη (World Future Energy Summit), θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως 19 Ιανουαρίου 2022.
Πληροφορίες
 
ΕΚΘΕΣΗ Perimeter Protection (συστήματα περιμετρικής προστασίας χώρου κι ασφάλειας κτιρίων) θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης από 18 έως 20 Ιανουαρίου 2022. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 6410405 και 210 6090525

5ο Διεθνές συνέδριο “Changing Cities” με θέμα  «Making our Cities Resilient in times of Pandemics» διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εργαστήριο Μορφολογίας Αστικού Χώρου, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, (Βόλος), σε συνδιοργάνωση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ιστορίας, (Κέρκυρα). Από 20 έως 25 Ιουνίου 2022, στην Κέρκυρα. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 31-01-2022.  Πληροφορίες

NEWSLETTER του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιανουαρίου 2022.  Δείτε ΕΔΩ
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr