Search
Close this search box.

Δωρεάν web course αρχιτεκτονικής από το Harvard School of Design Εγγραφές από 28/2

Δωρεάν μαθήματα αρχιτεκτονικής …κατ’ οίκον παραδίδει το Harvard Graduate School of Design, μέσω της ενεργοποίησης ενός web-based course στην πλατφόρμα edX. Tο μάθημα, με τίτλο «Architectural Imagination», δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα «να μάθουν θεμελιώδεις αρχές της αρχιτεκτονικής –είτε ως ακαδημαϊκό αντικείμενο είτε για χρήση στην επαγγελματική καριέρα- μέσω της μελέτης των σημαντικών κτηρίων της ιστορίας» αναφέρεται στο σάιτ του Πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα έχει κανονικά διάρκεια 10 εβδομάδων, ενώ το πρώτο μέρος του εστιάζει στη φόρμα και την ιστορία, το δεύτερο στην τεχνολογία και το τρίτο στο περιεχόμενο (context). Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν μια σειρά από δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου του αρχιτεκτονικού σχεδίου και της κατασκευής μοντέλων, μέσα από βιντεοπαρουσιάσεις, αλλά και ασκήσεις.

«Σε αυτό το μάθημα θα διδαχτείτε πώς να “διαβάζετε¨ την αρχιτεκτονική τόσο ως πολιτισμική έκφραση, όσο και ώς τεχνολογικό επίτευμα» αναφέρεται στην περιγραφή, όπου διευκρινίζεται ότι, παρότι το μάθημα δεν αποφέρει κάποιο πτυχίο, ωστόσο δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, έναντι 99 δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα edX φιλοξενεί και μαθήματα άλλων φημισμένων πανεπιστημίων, όπως το ΜΙΤ και το ETH Zurich. Oι εγγραφές ξεκινούν από τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ