Search
Close this search box.

Ο 17χρονος που έφτιαξε την πλατφόρμα παρακολούθησης του Covid-19

Ο 17χρονος Avi Schiffmann είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας nCov2019.live. Πρόκειται για ιστότοπο που ιχνηλατεί, εντοπίζει και αποτυπώνει τις εκφάνσεις του Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας ιδιότυπος πίνακας ενημέρωσης για την πορεία της νόσου από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Κολομβία, με λεπτομέρειες για περιοχές ανά χώρα (μεγάλη χώρα, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς) και με αριθμούς για τα υπό εξέλιξη εμβόλια.

Ο Avi Schiffmann είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε κώδικα βλέποντας video στο ΥouΤube, από 7 ετών. Εξέλιξε το ταλέντο του κατασκευάζοντας περισσότερες από 30 ιστοσελίδες. Ζει στο Μέρσερ Αϊλαντ κοντά στο Σιάτλ. Η μητέρα του είναι γιατρός, ενώ ο πατέρας του ειδικεύεται στη συγγραφή κειμένων ιατρικού περιεχομένου, εκλαϊκεύοντας στην ουσία δυσνόητα κείμενα Ιατρικής, για το ευρύ κοινό. Το nCov2019.live έγινε πραγματικότητα όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι ο επίσημος ιστότοπος των ΗΠΑ για τη νέα απειλή στον πλανήτη, την Covid-19, φαινόταν άνευρος.

Η ενασχόλησή του με τον ιό και το Διαδίκτυο είχε αφετηρία τον περασμένο Δεκέμβριο – Ιανουάριο του 2020, στοιχείο που υποδηλώνει ότι ο ίδιος αφουγκράστηκε τις ολέθριες διαστάσεις της πανδημίες όταν αυτό ξεκίνησε στην Κίνα. Έτσι αποφάσισε να δώσει τις πραγματικές συντεταγμένες του φαινομένου με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και αριθμούς. Ασχολείται με το site έξι ώρες τη μέρα, προκειμένου να το εξελίξει. Σήμερα, η πλατφόρμα μετρά περισσότερους από 1,7 δισεκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες.

Χρησιμοποιώντας το web-scraping, μια συγκεκριμένη μέθοδο κώδικα, το site του Schiffmann συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως ο ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Yonhap News Agency της Νότιας Κορέας, και παρουσιάζει τα τελευταία στοιχεία με τα κρούσματα από τον Covid-19. Χαρακτηριστικό του site είναι τα απλά γραφικά και οι ευανάγνωστοι πίνακες, χωρισμένοι ανά ήπειρο, χώρα ή πολιτεία.

Μπορείτε να δείτε την πλατφόρμα ΕΔΩ