Search
Close this search box.

Για νέες προσλήψεις ετοιμάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής

ITΣε νέες προσλήψεις αναμένεται να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής, παρά την οικονομική κρίση, που το 2015 επηρέασε αρνητικά οκτώ στις δέκα (ποσοστό 80%). Αυτό προκύπτει από έρευνα τάσεων HR και μισθών της Randstad, η οποία διεξήχθη  στο διάστημα Νοεμβρίου 2015- Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή 340 επιχειρηματικών στελεχών.

Σε ποιους τομείς αναμένονται οι περισσότερες προσλήψεις; Κατά σειρά στα τμήματα πωλήσεων (όπου η πρόθεση προσλήψεων διαμορφώνεται στο 54,9%), ΙΤ/τεχνολογίας (29,6%) και μάρκετινγκ (27,6%).

Ως βασικός λόγος για τις νέες προσλήψεις δηλώνεται από τις επιχειρήσεις σε ποσοστό 42% η ανάγκη εμπλουτισμού του προσωπικού τους με άτομα που έχουν νέες δεξιότητες, ενώ ακολουθούν κατά σειρά ο σχηματισμός νέου τμήματος που απαιτεί καινούργιο προσωπικό (29,2%) και η εθνική-διεθνής ανάπτυξη της εταιρείας (28,4%).
IT2Σύμφωνα με  την έρευνα, μόλις το 15% των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη δεξιοτήτων το 2016. Το μεγαλύτερο, όμως, ποσοστό και συγκεκριμένα το 85% των εταιρειών, θα έρθει αντιμέτωπο με την έλλειψη εργατικού δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Γι’ αυτόν το λόγο, οι επιχειρηματίες δηλώνουν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις ελλείψεις με μέτρα, όπως αυξήσεις μισθών και παροχών, ώστε να διατηρήσουν ή και να προσελκύσουν ταλέντα.