Search
Close this search box.

Μέχρι 30/9 η υποβολή αιτήσεων για το μεταπτυχιακό στις νανοεπιστήμες

Πηγή Φωτογραφίας: Nikhil Tiwale and Stanko Nedic, flickr, creativecommons
Πηγή Φωτογραφίας: Nikhil Tiwale and Stanko Nedic, flickr, creativecommons

Ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 του μηνός η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το διεπιστημονικό διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πλήρους εξειδίκευσης του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, με θέμα τη νανοτεχνολογία και τις νανοεπιστήμες.

Διεθνούς φήμης καθηγητές από το Berkley (USA) Imperial (UK) HZB BERLIN (German) , Beograd (Servia) διδάσκουν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που έχει καταφέρει να κερδίσει μια εξέχουσα θέση στον τομέα των Νανοεπιστημών διεθνώς. Το ΔΠΜΣ ΝΝ διαθέτει 23 θέσεις για απόφοιτους Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου και Ιατρικών σχολών.

Το Διεπιστημονικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ν&Ν οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις ραγδαίως αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας και σε Διδακτορικό δίπλωμα από τα αντίστοιχα τμήματα που το στηρίζουν. Σε αυτό γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου, Υγείας και Ιατρικών Σχολών.

Η τεχνολογική και οικονομική επανάσταση που συντελείται στις μέρες μας βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στη δημιουργική συνεισφορά των επιστημόνων και μηχανικών που ασχολούνται με το διεπιστημονικό και καινοτόμο πεδίο των νανοτεχνολογιών και των νανοεπιστημών, καθώς επίσης και στις άπειρες εφαρμογές που προκύπτουν από αυτές.

“Το ΔΠΜΣ Ν&Ν διατηρεί μια παράδοση προσέλκυσης εξαίρετων σπουδαστών, στους οποίους προσφέρει υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακές σπουδές, με έμφαση στις επιστημονικές αρχές που δημιουργούν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Οι σπουδαστές μας αποκτούν τη γνώση και την ικανότητα μάθησης που τους επιτρέπουν στη συνέχεια να συμβάλουν με πρωτοποριακό τρόπο στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη’ αναφέρουν οι οργανωτές και προσθέτουν: “Το ΔΠΜΣ Ν&Ν κατέχει εξέχουσα θέση στον Ελληνικό και διεθνή χώρο χάρη στο ερευνητικό έργο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του, τις σύγχρονες και άρτιες ερευνητικές υποδομές του, τα ισχυρά δίκτυα συνεργασίας που ανέπτυξε με διακεκριμένα ιδρύματα σε όλη την υδρόγειο και στην υψηλή στάθμη των σπουδαστών και αποφοίτων του”.

Το LFTN
Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) καθοδηγεί την έρευνα στα επιστημονικά και τεχνολογικά πεδία που σχετίζονται με τις Νανοτεχνολογίες (Λειτουργικά Λεπτά Υμένια και Νανοσυστημάτα, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Νανοβιοτεχνολογία, Νανοϊατρική, κλπ). Aπό το 1991 που δημιουργήθηκε το Εργαστήριο μέχρι και σήμερα συντονίζει και υλοποιεί εθνικά (STRIDE ΕΛΛΑΣ, ΕΠΕΤ II, ΕΣΠΑ) και ευρωπαϊκά (ISOTECH FP4, TransMach FP5, FLEXONICS FP6, OLAtronics, RΟleMak, Smartonics FP7) ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό ερευνητικών και παραγωγικών φορέων.

Τρία από τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που συντόνισε το LTFN διακρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως Outstanding, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα και απόδοσή τους (ISOTECH, TransMach, FLEXONICS). Η συνεργασία του Εργαστηρίου LTFN με αυτούς τους φορείς, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων αποτελεσμάτων τα οποία προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της ιστοσελίδας του Technology Marketplace.

Επίσης το εργαστήριο συντονίζει το Θεματικό Δίκτυο NanoNet (www.nano-net.gr) στις Νανοτεχνολογίες & Νανοβιοτεχνολογίες από το 2003, με περισσότερα από 331 μέλη από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, προάγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές έρευνας, και συνεργασίας.

Επιπλέον, το Εργαστήριο LTFN σε συνεργασία με άλλους 15 παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού δημιούργησε την καινοτομική συστάδα HOPE-I, στα Οργανικά Ηλεκτρονικά, με εφαρμογές στην Ενέργεια, το Φωτισμό, τη Βιοηλεκτρονική, και τελικά προϊόντα, όπως εύκαμπτα Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς και οθόνες Φωτισμού, εύκαμπτες Μπαταρίες, και ολοκληρωμένα προϊόντα όπως «Έξυπνα Υφάσματα» και «Έξυπνη Συσκευασία», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο χρήσης και αξιοποίησης των τεχνολογιών που αυτό δημιούργησε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την οργάνωση του μεταπτυχιακού (διάρκεια, μαθήματα κτλ)

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία επικοινωνίας για το ΔΠΜΣ Ν&Ν