Search
Close this search box.

Οι άνθρωποι προτιμούν να εργάζονται για κοινωνικά ευαισθητοποιημένους εργοδότες

Πηγή φωτογραφίας: Computer industry entrepreneur.jpg CC BY 2.0
Πηγή φωτογραφίας: Computer industry entrepreneur.jpg CC BY 2.0

Aν μπορούσες να διαλέξεις σε ποια εταιρεία θα δουλέψεις και είχες απέναντί σου δύο επιλογές με τις ακριβώς ίδιες προοπτικές και προφίλ, εκ των οποίων η μία είχε όμως κι έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ποια θα επέλεγες;  Για εσένα δεν ξέρω, αλλά η πλειοψηφία των εργαζομένων ανά τον κόσμο σήμερα θα επέλεγε να εργαστεί σε μια κοινωνικά συνειδητοποιημένη επιχείριση, όπως προκύπτει από έρευνα του παγκόσμιου παρόχου επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας Regus, που αναδημοσιεύεται στο Newsletter του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η φιλανθρωπία και η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι σημαντικά ζητήματα για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο παρόμοιων προσφορών εργασίας, οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι θα έτειναν προς την εταιρεία που μπορεί να αποδείξει ότι πραγματοποιεί φιλανθρωπικές συνεισφορές με κάποιο τρόπο. Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαv ότι είναι σημαντικό γι’ αυτούς ο εργοδότης τους να εμπλέκεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι, επίσης, σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή θέσεως εργασίας. Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 43% απάντησε ότι αν του προσφέρονταν δύο ισοδύναμα καλές θέσεις εργασίας, θα προτιμούσαν την πιο φιλάνθρωπη εταιρεία ως εργοδότη. Αυτό μας δείχνει πως οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα προσφέρουν στην κοινωνία, είναι σε καλύτερη θέση να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλαντούχο δυναμικό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θα ήθελε να λαμβάνει ενεργό μέρος στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της εταιρείας, ενώ το 34% θα επιθυμούσε να είναι καλύτερα ενημερωμένο για αυτές τις δραστηριότητες.

΄Αρθρο με πληροφορίες από το Agence France Press