Search
Close this search box.

Παγκόσμιος διαγωνισμός για φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς. Αιτήσεις μέχρι 30/9/2015.

competition1Παγκόσμιο διαγωνισμό για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ηλεκτρολόγων μηχανικών προκηρύσσει η Altair HyperWorks. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε φοιτητές που εργάζονται πάνω σε επιβλεπόμενα project με τη χρήση τού λογισμικού ηλεκτρομαγνητικής προσομοίωσης FEKO του ομίλου της Altair Engineering.

Φωτογραφία του πρωτότυπου προϊόντος του νικητή του περσινού διαγωνισμου. Πηγή: feko.com
Φωτογραφία του πρωτότυπου προϊόντος του νικητή του περσινού διαγωνισμού. Πηγή: feko.com

Νικητής του περσινού διαγωνισμού ήταν ο Gaston Ezequiel Perez, φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Αργεντινής (Universidad Tecnologica Nacional, Buenos Aires). Το πρότζεκτ του Perez είχε τον τίτλο “Design of a Patch Antenna Array fo Beamforming Combined with Metamaterials at 5.8 GHz”.
Ο διαγωνισμός “τρέχει” από την 1η Απριλίου μέσω του ακαδημαϊκού σάιτ της Alter (www.altairuniversity.com), ενώ η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου του 2015.  Μετά την εγγραφή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με τους ακριβείς όρους του διαγωνισμού, τους οδηγούς και τα σχετικά fora.
Τα φετινά βραβεία περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη δωρεάν συμμετοχή σε ένα συνέδριο Altair ATC ή ΑTCx , συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής μέχρι τού ύψους των 2000 δολαρίων.
Ήδη, στους προηγούμενους διαγωνισμούς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής από διάφορες χώρες ανά την υφήλιο, ενώ ανάμεσα στους νικητές των παρελθοντικών “αναμετρήσεων”, που ξεκίνησαν το 2003, περιλαμβάνονται φοιτητές από την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Ιταλία. Τι λέτε να προσθέσουμε στη λίστα των νικητών και μια ελληνική συμμετοχή;

Εγγραφείτε εδώ ή αν η οn-line φόρμα δεν είναι προσβάσιμη για κάποιον λόγο,
στο e-mail feko-competition@altair.com.

Διαβάστε περισσότερα για το project που επικράτησε στον περσινό διαγωνισμό εδώ.