Search
Close this search box.

Υποτροφίες CERN για σπουδές σε ελβετικά πανεπιστήμια. Αιτήσεις μέχρι 27/1

CERNΥποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε ελβετικά πανεπιστήμια χορηγεί για το 2016 στους τομείς της μηχανικής, της φυσικής και της πληροφορικής ο  CERN    (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών).

Οι υποτροφίες του 2016 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έξοδα ταξιδιού, ποσόν 90 ελβετικών φράγκων ανά ημέρα  και παροχή βοήθειας για την εξεύρεση στέγης κοντά στα εργαστήρια όπου γίνονται τα μαθήματα (40 ωρες εβδομαδιαίως για οκτώ μήνες). Παράλληλα, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στην αίτησή τους προτιμώμενες ημερομηνίες διαμονής και παρακολούθησης των μαθημάτων.

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πανεπιστημιακοί φοιτητές φυσικής, πληροφορικής ή μηχανικής και να διανύουν τουλάχιστον τον τρίτο χρόνο των σπουδών τους/ Φοιτητές που αναμένουν να αποφοιτήσουν το καλοκαίρι του 2016 μπορούν επίσης να συμμετάσχουν (μετά την αποφοίτησή τους και ενόσω το πρόγραμμα συνεχίζεται).

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν εργαστεί στον CERN για περίοδο μεγαλύτερη των τριών μηνών, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (πχ, εκπαιδευόμενοι, χρήστες κτλ). Πρέπει να γνωρίζουν καλά αγγλικά, ενώ η γνώση και της γαλλικής γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ