Search
Close this search box.

Είμαστε μέλη του ΤΕΕ ενεργά, όχι απλώς εγγεγραμμένα

Είμαστε μέλη του ΤΕΕ ενεργά, όχι απλώς εγγεγραμμένα

H εγγραφή μας στο ΤΕΕ μας χορηγεί την άδεια να ασκούμε το επάγγελμά μας. Αλλά όχι μόνο.
Μια απλή αναζήτηση στις πλατφόρμες και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ (www.tee.gr) αρκεί για να μας θυμίσει την ποιοτική (και ποσοτική) αναβάθμιση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. Μια επίσκεψη και μόνο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ (www.tkm.tee.gr), στις θέσεις, τις εκδηλώσεις, τα σεμινάρια, τις Ομάδες Εργασίας,  μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για το έργο του Τμήματος σε σχέση με τα μέλη του και την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.

Το ΤΕΕ, ο Οργανισμός των Μηχανικών έχει σκοπό, την αυτοδύναμη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας. Αλλά και την προαγωγή και προστασία του κύρους των μελών του, την επιστημονική πρόοδο την ενημέρωση και την επιμόρφωσή τους.
Η σχέση όμως αυτή, είναι -και οφείλει να είναι- αμφίδρομη, καθώς το ΤΕΕ αντλεί το κύρος και την παρεμβατική του δυνατότητα, από τα μέλη του, δια της συμμετοχής. Και η  συμμετοχή αφορά όλες τις δραστηριότητες και κυρίως τις εκλογές, είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι.
Η εκλογική διαδικασία που έχει ήδη προκηρυχθεί για τις 19 Μαΐου, είναι μία ευκαιρία να δηλώσουμε παρόντες στον φορέα μας. Έναν φορέα – αντίδοτο στη σταδιακή απομόνωση που μπορεί να προκαλέσουν τα βάρη της καθημερινότητας. Με πολύ χώρο για όλες τις απόψεις, με διαδικασίες για τη σύγκλισή τους και εργαλεία για να τις κάνει ευρύτερα γνωστές.

Η επιτυχής ανταπόκριση του ΤΕΕ στον πολύπλευρο ρόλο του, προϋποθέτει μέλη ενεργά, ενήμερα, δυναμικά και συμμετέχοντα, όχι απλώς εγγεγραμμένα.