Search
Close this search box.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2019 – Γενικές πληροφορίες

ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ….

…ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: περίπτερο 4 της ΔΕΘ, όπου θα λειτουργούν 20 εκλογικά τμήματα

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ: Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας, Λεωφόρος Στρατού 72

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Φιλίππου 26

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, Π. Τσαλδάρη 16 (ημιώροφος)

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Βυζαντίου 1

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, 22ας Απριλίου 1

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ: Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών, Τέρμα Ομονοίας, σε δύο (2) εκλογικά τμήματα

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, όλοι οι μηχανικοί, τακτικά μέλη του ΤΕΕ, ψηφίζουμε για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του ΤΕΕ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 08.00 μέχρι 19.00  Οι μηχανικοί θα ψηφίσουν σε τέσσερις (4) κάλπες συν την κάλπη της ειδικότητας ή των ειδικοτήτων τους. Όσοι έχουν 2 ειδικότητες ψηφίζουν και για τις 2 (αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ).

Από την εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν, για την περίοδο 2020-2022:

  • Τα 155 αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, με γεωγραφική κατανομή. Από αυτά αντιστοιχούν στην Κεντρική Μακεδονία 24 μέλη.
  • Τα τέσσερα (4) αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, με ισάριθμα αναπληρωματικά.
  • Τα δεκαπέντε (15) αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εδρεύει στην Αθήνα, και τα πέντε (5) μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ, με ισάριθμα αναπληρωματικά.
  • Τα αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας κάθε Περιφερειακού Τμήματος. Ο αριθμός των μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι εξήντα (60) και κατανέμονται ως ακολούθως: σαράντα δύο (42) από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και από τρία (3) μέλη από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
  • Τα 5 αιρετά μέλη των  13 Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικότητας: Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Ναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Ανάπτυξης, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Μηχανικών Παραγωγής & Διόικησης. Οι Ε.Ε. είναι πενταμελείς και τα μέλη τους συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, που έχει συνολικά 220 μέλη.

Για το ΤΕΕ
Για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ κατέθεσαν υποψηφιότητες 15 συνδυασμοί και τέσσερις (4) μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέθεσαν υποψηφιότητα οκτώ (8) συνδυασμοί.
(αναλυτικά η ανακήρυξη υποψηφίων ΤΕΕ ΕΔΩ)

Για το ΤΕΕ/ΤΚΜ
Για την Αντιπροσωπεία (Α) του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κατέθεσαν  υποψηφιότητες οκτώ (8) συνδυασμοί. Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΠΣ) της Κ. Μακεδονίας κατέθεσαν υποψηφιότητες οι ι (6) συνδυασμοί από τους 8.
Δείτε ΕΔΩ τους 383 (358 για Α και 25 για Π.Σ.) υποψήφιους Μηχανικούς για τα όργανα του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Πώς ψηφίζουμε και οι σταυροί προτίμησης
Τα μέλη που προσέρχονται για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή την ταυτότητα μέλους ΤΕΕ.

Ένας ψηφοφόρος, μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μπορεί να βάλει :

Στο ψηφοδέλτιο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μέχρι δώδεκα (12) σταυρούς προτίμησης για το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και μέχρι τρεις (3) σταυρούς σε υποψηφίους άλλων Περιφερειών του ίδιου συνδυασμού.

Στο ψηφοδέλτιο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέχρι είκοσι (20) σταυρούς προτίμησης.

Στο ψηφοδέλτιο του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι δύο (2).

Στο ψηφοδέλτιο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ μέχρι τρεις (3).

Στο ψηφοδέλτιο της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας μέχρι τρεις (3) σταυρούς. Υπενθυμίζεται πάλι ότι τα μέλη που έχουν δύο ή και περισσότερες ειδικότητες ψηφίζουν για όλες τις αντίστοιχες ΕΕΕ.

Τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ μπορούν να ψηφίσουν σε όποια πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται την ημέρα των εκλογών, χωρίς καμία διαφορά. Εάν μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρεθεί σε άλλο Περιφερειακό Τμήμα ή στην Αθήνα, θα ψηφίσει μόνο για τα Κεντρικά όργανα (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ – με τη σταυροδοσία όμως που ισχύει σε αυτό το Τμήμα ή στην Αθήνα – Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας και Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο).

Και σε αυτές τις εκλογές θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική σάρωση των ψηφοδελτίων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Για πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2310883146, 2310883170, 2310883120, 2310883121, 2310883118 και 2310883104 καθώς και στα e-mails: tee_thess@tee.gr  και protocol-tkm@central.tee.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τις εκλογές όπως αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη.

Για να ενημερωθείτε για το πού βρίσκεται το εκλογικό κέντρο στις παρακάτω πόλεις των ΝΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κάνετε κλικ στους χάρτες.

ΒΕΡΟΙΑ: Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας,
Λεωφόρος Στρατού 72

ΕΔΕΣΣΑ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής,
Φιλίππου 26

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής,
Π. Τσαλδάρη 16 (ημιώροφος)

ΚΙΛΚΙΣ: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο,
Βυζαντίου 1

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής,
22ας Απριλίου 1

ΣΕΡΡΕΣ: Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών,
Τέρμα Ομονοίας, σε δύο (2) εκλογικά τμήματα