Search
Close this search box.

«Εξοικονομώ 2021»: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης

Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, είναι δυνατή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης για τις εισοδηματικές κατηγορίες 2-5, για τους ωφελούμενους του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021“.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης για την 1η εισοδηματική κατηγορία θα ενεργοποιηθεί άμεσα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους που ανήκουν σε αυτήν την εισοδηματική κατηγορία.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας). Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο, η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 ktoe ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.