Το ΑΠΘ ξεκινά εργασίες συντήρησης στις φοιτητικές εστίες με ίδιους πόρους, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα χρηματοδοτήσει εκτεταμένες ανακαινίσεις

Θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τη βελτίωση των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες στο υπουργείο ο πρύτανης του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης με την υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και τον υφυπουργό Νίκο Παπαϊωάννου.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΠΘ αναφέρει ότι αναλαμβάνει άμεσα με ίδιους πόρους, πρωτοβουλίες ευπρεπισμού, συντήρησης και κάλυψης βασικών αναγκών στις Εστίες, παρά το γεγονός ότι «δεν έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των Φοιτητικών Εστιών και η μοναδική και αποκλειστική αρμοδιότητά του είναι μόνο να καθορίζει ποιοι/ες φοιτητές/τριες πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής και δικαιούνται στέγαση».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης το υπουργείο Παοδείας ανέλαβε να  επιχορηγήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με κονδύλια που θα κατευθυνθούν σε εκτεταμένες ανακαινίσεις των Φοιτητικών Εστιών.

«Στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των φοιτητριών και των φοιτητών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.