Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ολοκληρωμένη η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των έργων, με την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου της Περιφερειακής Οδού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό έργο, που συμβολίζει την πρόοδο, τη συνδεσιμότητα, και την ευημερία για τον τόπο μας. Ένα νέο έργο που κάνει καλύτερη την καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας, που αυτή άλλωστε είναι, η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής υποδομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επηρεάζει άμεσα την οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (άξονας ΠΑΘΕ).

Η δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση της οποίας έχει κατασκευαστεί και είναι σε χρήση η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης στο σύνολό της, αφορά σε δρόμο μήκους 10,3 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, καθοδηγητική λωρίδα πλάτους και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Με πέντε ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους: Νέας Εφέσου, Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείου, Γανόχωρας και κόμβος με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης. Με δύο μεγάλες γέφυρες στον χείμαρρο Πέλεκα. Με τρεις κάτω διαβάσεις τοπικών οδών. Με την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την πρόσβασή τους στις ιδιοκτησίες τους.

Επίσης, έχουν κατασκευαστεί δεκάδες αγωγοί για την υδραυλική ασφάλεια του έργου και της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με πλήρες αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο το οποίο και αυτό έχει ολοκληρωθεί.

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα οφέλη της ολοκληρωμένης Περιφερειακής Οδού Κατερίνης ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε: «Με το έργο που παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, διαμοιράζεται και διανέμεται η κυκλοφορία εκτός της πόλης της Κατερίνης, περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη βεβαρυμμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτρέπονται εκτός πόλης τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα, χωρίς να εγκλωβίζονται στις περιορισμένου πλάτους αρτηρίες της πόλης και βέβαια αυξάνεται η οδική ασφάλεια. Με απλά λόγια, αποφορτίζουμε την πόλη της Κατερίνης, διασφαλίζουμε, καλύτερες, ταχύτερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, υποστηρίζουμε τη μεταφορική δραστηριότητα, διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των επισκεπτών και χιλιάδων τουριστών, βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή, και κάνουμε πιο ανθρώπινες και πιο ασφαλείς τις γειτονιές και το κέντρο της Κατερίνης».

TOP