Search
Close this search box.

Το Ισραήλ μεγαλώνει τον οικιστικό του τομέα και προσφέρει ευκαιρίες για ξένες κατασκευαστικές

Πηγή φωτογραφίας: 110590-Tel-Aviv, xiquinhosilva

Το Ισραήλ “μεγαλώνει” τον οικιστικό του τομέα, με πιθανή δυναμική για τη δημιουργία άλλου ενός εκατομμυρίου οικιστικών μονάδων στην επόμενη δεκαετία, στην πλειοψηφία τους τεσσάρων έως επτά και άνω των δέκα ορόφων (28% για κάθε κατηγορία ακινήτου αντίστοιχα). Το 15% των προβλεπόμενων νέων οικιστικών μονάδων εκτιμάται ότι θα αφορά ακίνητα τριών έως έξι ορόφων και το υπόλοιπο 29% μονοκατοικίες.

Οι ήδη υφιστάμενες οικιστικές μονάδες ανέρχονται σε 2,45 εκατομμύρια και εξ αυτών το 61% αφορά πολυκατοικίες και το 39% μονοκατοικίες. Ποιες είναι οι ευκαιρίες για τις ξένες κατασκευαστικές -και άρα και τις ελληνικές- εταιρείες;  Πολλές, δεδομένου ότι μόνο στα Βόρεια της χώρας έχουν μέχρι στιγμής προκηρυχθεί 4000 δημοπρασίες, στη Χάιφα 7000, στην κεντρική χώρα 7500, στην Ιερουσαλήμ 5000 και στον νότο 5.500.

Αν θέλετε ν΄αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε ΕΔΩ την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του ομίλου PAZ, η οποία κοινοποιήθηκε μέσω του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.