Η βιώσιμη ανάπτυξη κι η κυκλική οικονομία δημιουργούν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις

/ / Ματιές στον κόσμο

Πηγή φωτογραφίας: Innovate Impact Media

Μέχρι το 2030, τα επιχειρηματικά μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποδώσουν έσοδα 12 τρισ. δολαρίων και να δημιουργήσουν 380 εκατ. θέσεις εργασίας ανά την υφήλιο, δήλωσε ο Kevin Moss, διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Πόρων (World Resources Institute’s Business Center).

Ενώ οι κυβερνήσεις θα διαδραματίσουν τον κεντρικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, σίγουρα δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν χωρίς τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, δήλωσαν από την πλευρά τους εμπειρογνώμονες του Wilson Center. Με άλλα λόγια, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο επίπεδο της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης είναι πολλές.

Η αύξηση του ΑΕΠ και του παγκόσμιου πληθυσμού, συνέχισε ο Moss, μπορεί ακόμη και να τριπλασιάσει τους φυσικούς πόρους που αντλούμε από τον πλανήτη -και οι άνθρωποι ήδη χρησιμοποιούμε το περισσότερο διαθέσιμο πόσιμο νερό και την καλλιεργήσιμη γη, ενώ έχουμε εξαντλήσει την ικανότητα για απορρόφηση των αποβλήτων και των ρύπων του Θερμοκηπίου. Άρα, ο δρόμος είναι μονόδρομος…

Άρθρο με πληροφορίες από το Newsecuritybeat.org

Διαβάστε περισσότερα για το πώς ΕΔΩ

Δείτε βίντεο με τίτλο “Environmental Sustainability: Does It Make Dollars and Sense?” ΕΔΩ (διάρκεια: 1 ώρα και 56 λεπτά)