Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 369

*|MC:SUBJECT|*
                                          newsletter

                       #369


18 ΜΑΪΟΥ 2023


 

 

Editorial
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Την Κυριακή 21 Μαΐου, καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να προσέλθουμε στις κάλπες για να αναδείξουμε την κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας τα επόμενα 4 χρόνια. Που  θα αναλάβει το σπουδαίο έργο να προχωρήσει η χώρα μας, συνεχίζοντας και βελτιώνοντας τα θετικά  και διορθώνοντας τα κακώς κείμενα. 
Τον στόχο αυτόν, μπορούν εξαιρετικά να τον υπηρετήσουν συνάδελφοι μηχανικοί που θέτουν υποψηφιότητα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενταγμένοι στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων. Είτε από θέση συμπολιτεύσης (ή ακόμα και κυβερνητικούς θώκους) με τη συμμετοχή στην κατάρτιση εφαρμοσμένων πολιτικών, είτε ως μέλη της αντιπολίτευσης με τον κριτικό τους λόγο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των κυβερνητικών έργων, οι μηχανικοί έχουν πάντα το εχέγγυο της γνώσης και μάλιστα της εξειδίκευσης σε μια σειρά θεμάτων, που σχετίζονται άμεσα με την αναπτυξιακή διαδικασία.
Επιπλέον, έχουν βιώσει και γνωρίζουν καλά τα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς στην καθημερινότητά τους και σε κάθε πεδίο δραστηριότητας ώστε να ενισχύσουν τη φωνή του κλάδου -την επιστημονικά τεκμηριωμένη φωνή- στη Βουλή.
Εμείς, φροντίσαμε, όπως κάνουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, να σας υπενθυμίσουμε με το πρώτο θέμα του παρόντος Newsletter, τους Μηχανικούς που ζητούν την ψήφο των συμπολιτών τους, σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με όποιο κόμμα κι αν το πράττουν αυτό.
Σ` εσάς εναπόκειται η απόφαση και η επιλογή των προσώπων, ανάλογα με την προσωπική άποψη ή την πολιτική προτίμηση κάθε μιας και καθενός. 
Σε κάθε περίπτωση, σημαντική παράμετρος είναι η συμμετοχή. Όποια κι αν είναι η πολιτική επιλογή, η συμμετοχή στις εκλογές είναι αυτή που ενισχύει την φωνή μας και κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικές τις συλλογικές προσπάθειες. 
Ας δώσουμε το “παρών” λοιπόν και ας συμβάλουμε ώστε οι εκλογές της 21ης Μαΐου να είναι πραγματικά γιορτή της Δημοκρατίας.


Γιώργος Τσακούμης
 
Στις 21 Μαΐου, ψηφίζουμε-στηρίζουμε Μηχανικούς!
Στις 23 Μαΐου η Ημέρα Ειδικότητας για τους Πολιτικούς Μηχανικούς
Μέχρι τις 31 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής στο έργο «ENTEG»
«Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους»: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Το ΦΕΚ του προγράμματος
Τροποποίηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»
Στις 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Produce e-Green»
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

EΚΔΗΛΩΣΗ με τίτλο «ESG και GREENWASHING(ψευδείς οικολογικοί ισχυρισμοί)», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος στις 22 Μαΐου 2023 και ώρα 17:00’ – 19:00’, στο Κτίριο του ΣΒΕ, 26ης Οκτωβρίου 21, Παλαιά Σφαγεία, Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης»  στις 25 & 26 Μαϊου 2023, ώρες 10.00-18.00, στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Συμμετέχει ο  Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με ευκαιρίες Καριέρας για Νέους Μηχανικούς. Το νέο πρόγραμμα του Ομίλου “Re – Engineering Tomorrow” απευθύνεται σε νέους και νέες μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων  (Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους, Χημικούς, Περιβάλλοντος, Παραγωγής & Διοίκησης)  που μόλις αποφοίτησαν ή έχουν μικρή εργασιακή εμπειρία (έως 3 έτη)..
Πληροφορίες 

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΡΓΩΝ» (2nd International Conference «DESIGN AND MANAGEMENT OF PORT, COASTAL AND OFFSHORE WORKS» DMPCO 2023), διοργανώνει  το εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλάσσιων Έργων του  Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Τομέα Υδατικών Πόρων & Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, το Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής του  Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Εργαστήριο Πλωτών Κατασκευών & Συστημάτων Αγκύρωσης της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το Συνέδριο απευθύνεται σε μηχανικούς, ερευνητές, μελετητές, εργολήπτες, κατασκευαστές, διαχειριστές λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων, διαχειριστές μαρινών, ΑΕΙ, ναυτιλιακές εταιρίες, νηογνώμονες, ναυπηγεία, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Οργανισμούς Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις. Από 24 έως 27 Μαϊου 2023, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΚΕ.Δ.Ε.Α ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου Πανεπιστημιούπολη.
Πληροφορίες και στο τηλ. 2310995805 

Nanotexnology 2023, εκδήλωση της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της δικτύωσης,  στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, των Αγροβολταϊκών, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης/Βιο-εκτύπωσης και της Νανοϊατρικής. Από 1 έως 8 Ιουλίου 2023,  Θεσσαλονίκη. Εγγραφές με έκπτωση μέχρι 19 Μαΐου 2023.
Πληροφορίες

ΕΚΘΕΣΗ και ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Forward Green Εxpo 2023” (FG-Expo), για την κυκλική οικονομία. Μία πρωτοβουλία της HELEXPO που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων για βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Από 8 έως 10 Ιουνίου 2023, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περίπτερα 13,14,15,16. Πληροφορίες και στο 2310 291548 

2o International Conference on Sustainable Chemical and Environmental Engineering, (SUSTENG 2023), διοργανώνει υβριδικά το εργαστήριο Design of Environmental Processes της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, και το Cyprus University of Technology, με την υποστήριξη του LIFE Programme and of the Green Fund. Από 14 έως 18 Ιουνίου 2023, Λεμεσός Κύπρου.
Πληροφορίες και εγγραφές ΕΔΩ. Επίσης πληροφορίες στο e-mail: secretariat.susteng@tuc.gr  

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ –EWRA2023, με τίτλο «Managing Water-Energy-Land-Food under Climatic Envinromental and Social Instability», διοργανώνει το Εργαστήριο Υδραυλικών Έργων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ μαζί με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2023, στη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα Μουσεία της χώρας, στο πλαίσιο της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαϊου 2023.
Πληροφορίες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ”Φλόγα Μνήμης” διοργανώνει ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, ως μέλος του “Δικτύου Πόλεων με Kοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής” της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με ποντιακούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στις 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο Νάουσας. Πληροφορίες

Τετάρτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης-Αρχαιολογικές Διαλέξεις. Είσοδος Ελεύθερη, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες και στο τηλ. 2313 310201

8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Being as Communion» και Θεματικό προσανατολισμό: Γεωκουλτούρα, διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Έως 21 Μαΐου 2023, σε μουσεία και άλλους χώρους της πόλης.
Πληροφορίες

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr