Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 385

*|MC:SUBJECT|*
  newsletter
                       #38505 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Editorial
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Πλέον βρισκόμαστε τρεις μέρες πριν τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης, οπότε, με λίγα λόγια και σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος:
Με πρόσφατα τα γεγονότα που τραυμάτισαν τη Χώρα δεν υπάρχει περιθώριο για αδιαφορία, αποχή,  life style επιλογές και χαβαλέ.
Στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρχε…
Με το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ουσιαστικά να ξεκινούν τώρα, δεν επιτρέπεται να εκμαυλιστούμε από οραματικές κοινοτοπίες, παραγοντισμούς και ευχολόγια.
Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει και λόγο και αρμοδιότητα (σε ένα βαθμό) και ευθύνη (σε  βαθμό αντίστοιχο της αρμοδιότητάς της).
Γι΄αυτό, πρώτα – πρώτα ψήφο  συνάδελφοι, αλλά και ….
Καλή ψήφο!

Γιώργος Τσακούμης
 
Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπογράφηκε η Σύμβαση Λειτουργίας 
Αστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και ιστορικά κέντρα πόλεων – Η περίπτωση της Βέροιας
Σύνταξη καταλόγου διαιτητών του ΤΕΕ για τα έτη 2024-2025
 
Παράταση στις αιτήσεις των προγραμμάτων «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και «Ηλέκτρα» – ΦΕΚ για το «Ανακαινίζω για νέους»
ΥΑ με τις νέες ειδικότητες τεχνικού ασφάλειας κατά δραστηριότητα επιχειρήσεων
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο συνέδριο Economist
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης
Κτηματολόγιο: Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η έκδοση αριθμού προτεραιότητας ψηφιακά
Αίτημα του ΣΜΗΒΕ στο ΥΠΕΝ για την ταχύτερη ολοκλήρωση των παλαιότερων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας
Παρουσίαση του σχεδίου για τα Κεραμεία Αλλατίνη ενώπιον του Πρωθυπουργού
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα βραβεία του νέου ευρωπαϊκού Μπαουχάους 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ Α.Ε. προτιμητέος επενδυτής για το λιμάνι του Βόλου με τίμημα 51 εκ. ευρώ
Green Awards 2023: Περιφέρειες, δήμοι και επιχειρήσεις επιβραβεύθηκαν για τις δράσεις τους για το περιβάλλον
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με τίτλο: “Learning from living labs and built environment testing facilities” παρουσιάζει την έρευνα και την πρακτική εφαρμογή των Εγκαταστάσεων Δοκιμών και των Ζωντανών Εργαστηρίων από διάφορες περιοχές παγκοσμίως. Στις 9 Οκτωβρίου 2023, ώρες 11:00–13:00 μ.μ. (CET), διαδικτυακά, διοργανώνεται από την ομάδα εργασίας Smart and Sustainable Built Environment Working Group (W116) του International Council for Research and Innovation in Building and Construction (Conseil International du Bâtiment –CIB). Πληροφορίες, φόρμα εγγραφής, πρόγραμμα.

21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (EURegionsWeek). Η ετήσια τετραήμερη εκδήλωση κατά την οποία οι πόλεις και οι περιφέρειες αναδεικνύουν την ικανότητά τους να δημιουργούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να εφαρμόζουν την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποδεικνύουν τη σημασία του τοπικού και περιφερειακού επιπέδου για καλή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.  Από 9 έως 12 Οκτωβρίου 2023, με δια ζώσης συνεδρίες και χώρους εκθέσεων στις Βρυξέλλες.
Πληροφορίες

ΕΚΘΕΣΗ Metal Machinery, η επαγγελματική έκθεση για τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας μετάλλου, το βιομηχανικό εξοπλισμό και τη βιομηχανική υπεργολαβία. Από 5 έως 8 Οκτωβρίου 2023 στο Metropolitan EXPO. Πληροφορίες

7ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ WEC 2023, διοργανώνει  η Ένωση Επιστημονικών και Τεχνικών Εταιρειών της Τσεχίας (CSVTS-Czech Association of Scientific and Technical Societies) σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανισμών Μηχανικών (WFEO-World Federation of Engineering Organizations) στην Πράγα, από  11 έως 13 Οκτωβρίου 2023. Πληροφορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ με τίτλο “Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος με τη 2η γενιά των Ευρωκωδίκων”, διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ), μετά την ωρίμανση των διαδικασιών για την έκδοση της 2ης γενιάς των Ευρωκωδίκων, με ομιλητή τον Δρ. Πολιτικό Μηχανικό, κ. Τηλέμαχο Παναγιωτάκο, ο οποίος θα παρουσιάσει  το σχέδιο των νέων κανονισμών οι οποίοι αφορούν στις κατασκευές από σκυρόδεμα και τα σημεία με τις σημαντικότερες αλλαγές. Ο ομιλητής  είναι μέλος από την Ελληνική πλευρά στην σχετική Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία επεξεργάζεται την έκδοση των νέων βελτιωμένων Ευρωκωδίκων. Στις 12 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΕΣ, Κύριο Ερευνητή του ΙΤΣΑΚ, Δρ Σαλονικιός Θωμάς η παρούσα διάλεξη και άλλες οι οποίες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα διαλέξεων που διοργανώνει η ΕΠΕΣ για την περίοδο 2023–2024. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ  «BIM Conference 2023 – Early Majority in Action», συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η BOUSSIAS Communications,  υπό την αιγίδα της EU BIM Task Group. Στις 12 Οκτωβρίου 2023, στην Αθήνα (Novotel Athens).
Πληροφορίες και εγγραφές

ΕΚΘΕΣΗ “GREECE BUILD EXPO-ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2023”, από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2023, στο Metropolitan Expo, Αθήνα. H εξειδικευμένη επαγγελματική Έκθεση του κλάδου των κατασκευών. Πληροφορίες  και εγγραφές

ΕΓΓΡΑΦΕΣ για το Συνέδριο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ +20, με θέματα την Εκπαίδευση, την Έρευνα και το Εφαρμοσμένο Έργο. Από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη. Εγγραφή ΕΔΩ

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023, έως 22 Οκτωβρίου 2023, σε πολλά σημεία της πόλης, (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Θέατρο Αυλαία, σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ.α.). Το πρόγραμμα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της Αρχιτέκτονος Τζήμητρας Ζωής  με τιτλο “cartes postales”. Η έκθεση περιλαμβάνει 30 μικρά έργα ακουαρέλας με πενάκι. Έως 5 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα ισογείου του ξενοδοχείου Pillow Urban Stay επί της οδού Ρωμανού 9, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με έργα Ελληνίδων και Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν, σπούδασαν και εργάστηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα (και έργα της συλλογής Φατούρου-Αλμπουκέρκ), διοργανώνει στο Παρίσι η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρονών οργανωμένου Ελληνισμού στο Παρίσι (1923-2023). Έως 4 Νοεμβρίου 2023, στο Maison de la Grèce, 9 Rue Mesnil 75116, Παρίσι. Εγκαίνια της έκθεσης στις 5 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Maison de la Grèce, 9 Rue Mesnil 75116. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι και έχει χορηγό επικοινωνίας το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr